Később nagyon ráteszi a bélyeget az életemre és karrieremre az ha nem egy Corvinuson vagy BGF-en diplomázok hanem a Wekerle S. Üzleti Főiskolán vagy a ZSKF-en, Tomori Pál Főiskolán?
Nem éri meg. Dolgoztam munkaközvetítőnél, sokszor volt, hogy a cégek leadták, hogy melyik iskolában végzettek közül küldjünk embert.
(Nem véletlen, hogy a gyenge főiskolákat bárki elvégzi, a nehezekből meg potyognak ki a jó képességű emberek is)
ZSKF az olyan a gazdasági képzéseknél, mint a GDF az informatikában, régebben még álláshirdetéseknél is feltüntették, hogy innen nem várnak jelentkezőt, ma már csak megkönnyítik vele az önéletrajzok szelektálását. Én kb. 3 kategóriát állítanék fel ilyen szempontból:
1. BME, Corvinus, BGF
2. Vidéki egyetemek közgáz karai. A jobbakon van olyan jó a képzés, mint 1, csak a hallgatók átlagosan rosszabbak.
3. Kamufőiskolák (mint a felsoroltak), rossz hírű vidéki főiskolák.
Az 1-es kategóriával előnybe kerülsz az átlag jelentkezőhöz képest egy pályakezdőknek szóló állásnál, a 3-assal pedig jót röhögnek az elbírálók. Kivéve ha bedolgozod magad valahová a képzés alatt, azonban erre is a jobb intézményekből van több esélyed, mivel jóval több gyakornoki pozíció van meghirdetve.
Szerintem ez szakfüggő. A Corvinust az ország legjobb egyetemének mondják, ismerősöm odajár társadalomtudományi karra. Egyik szaktársa a BA-t a ZSKF-en csinálta, és jobb eredménnyel végzi a Corvinuson az MA-t, mint aki már a BA-t is ott csinálta, és az órán is tájékozottabb. Nyilván szorgalom kérdése is, de annyival nem rosszabb a többi suli se.
Mondjuk ez Társ. Tudományokon volt, a gazdasági karokat nem ismerem annyira.
Nagyon sok olyan kollégával találkoztam, akik jónevű egyetemen végeztek, de a munkájuk csapnivaló volt. És sok olyan kollégával is, akik sima érettségivel sokkal jobban odarakták magukat és minőségi munkát végeztek. Normális munkáltató nem a papírt nézi, hanem a tudást, tapasztalatot. ZSKF-et nagyon jó sulinak tartom egyébként.
Amelyik munkaadónak ilyen előítéletei vannak az magára vessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!