Bölcsészek! Hol helyezkedtetek el diploma után?
Ismerem a jó öreg sztereotípiát, miszerint az oklevél megszerzése után rögtön a McDonald's-ban avagy más gyorsétteremben kötnek ki, de nem hinném, hogy annyi munkalehetőséget lennének képesek nyújtani ezek az étteremláncok, amennyi diplomást a bölcsészkarok "kibocsátanak magukból" minden évben - így kérlek, az efféle jópofa hozzászólásokat hanyagoljátok :)
Engem az érdekelne, sikerül-e a "szakmában", vagy legalább valami azzal rokon munkakörben elhelyezkednetek, vagy marad az munka, ami nem igényel ilyen magas végzettséget? Esetleg folytatjátok tanulmányaitokat egy teljesen más szakon a jobb boldogulás érdekében?
Csupán kíváncsi vagyok, mert mindenütt hallom, hogy a bölcsészek képzetlenek, nem értenek semmihez, de még nem tapasztaltam, hogy a btk-sok utcára vonultak volna a tömeges munkanélküliség miatt.
Én nyelvtanár vagyok, nekem nem volt gond, tele vagyok munkával. A többiek, akiket ismerek:
1. nyelviskolában irodavezető (nő)
2. nemzetközi cégnél raktárvezető (ffi, nagyon jó a fizu, és megbecsülik)
3. nagy cégnél műszaki cikkek ügynöke (ffi, iszony jó fizu, az angolja, fellépése mellé a műszaki érdeklődése is kellett, de persze neki is bölcsészdipije van. Na az senkit sem érdekelt:)
4. Fidesznél irodavezető (nő)
5. hittantanár (nő, most átképzi magát ide)
Szóval a 3.-as munkán kívül mindenütt kérték a diplomát, mert anélkül TÉNYLEG sehová nem vesznek fel itthon, plusz nyelvtudás.
Én itthon vagyok, mert az egyetem utolsó évében szültem az első gyerekem. Úgyhogy azóta gyerekezem.
A csoporttársaim legtöbben tanárok, de vannak, akik a TV-nél vagy újságnál dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!