A régi, osztatlan diploma hátrány onnan nézve, hogy 1 diplomát ad az alapképzés nevével, míg a bolognai kettőt, egy alapot és az Msc-t szakirányú névvel?
Az emberek, HR-sek sokszor annyit látnak, hogy a másiknak 2 diplomája van, nekem 1, ő statisztikus, én meg csak egy büfészakos szociológus.
Ugyanazt, ugyanott tanultuk, de a bolognaisnak mégis előnye van.
Nem ez nem igaz. Nagyon sokan a sima alapdiplomát semmibe veszik és az végül is nem is egyetemei végzettség.
Egyetemi végzettsége neki is csak egy van a mesterszak.
Egyes munkáltatók nincsenek képben az oktatási rendszerekkel.
Mindenki igyekszik ott szépíteni ahol tud, az MA rendszerben végzettek kétdiplomásként tüntetik fel magukat - tényleg 2 papírja van de a tudása ugyanaz mint nekem, az 1. diploma csak a 2. alappillére.
Engem pedig többször a BA diplomásokkal vettek egy kalap alá, küldtek már el azért is, mert nincs szakirányú végzettségem - de van, csak nincs róla külön diplomám.
A survey statisztika régen egy szakirány volt az ELTE szociológia szakán. Nekem csak egy betétlapom van, a diplomámban nincs feltüntetve. Az újak viszont már statisztikusként végeznek.
A szociológiának ez a része nem bölcsésztudomány, a társadalomtudományban benne van a statisztika, vagy pl. a humánökológia is. Azon a szakirányon is az új végzősök ökológusok lesznek, ezzel a névvel pedig már nem büfészak.
Biztosan mások is hasonlóan "örülnek", mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!