Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Normális ha napi 5-6 órát...

Normális ha napi 5-6 órát tanulok?

Figyelt kérdés
Nyolcadikos vagyok. Sokszor van az hogy hazajövök a suliból, megebédelek és utána este 7-8-ig tanulok kis szünetekkel. Olyan 4,3 körüli az átlagom szóval nem olyan rossz de már kezdek besokalni ettől hogy 5. osztálytól kezdve az én nagy részét csak tanulással töltöm. És bele se merek gondolni hogy mi lesz középsuliba. Miért van az hogy mások 1-2 óra alatt megtanulják az anyagot és ugyan olyan jegyei vannak mint nekem. Már több tanulási módszert is kipróbáltam de mindig ilyen sokat kell tanulnom. Ráadásul nem sokáig marad benne a fejembe amit megtanulok. Vagy az normális ha napi 5-6 órát tanulok? Aztán az idegennyelvről még nem is beszéltem. És szinte nem tudok kikapcsolódni sem. Tehát nincs olyan hogy egy kicsit elmegyek kikapcsolódni a haverokkal mert mindig tanulnom kell hogy megtartsam a jó átlagomat.

2012. nov. 4. 18:13
 1/3 A kérdező kommentje:
*nem "én" hanem "év"-et akartam írni a 2. sor végére.
2012. nov. 4. 18:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát szerintem nagyon nem normális, napi szinten 5-6 óra rohadt sok, főleg nyolcadikban. Nem lesz ez így jó, nem tudsz szórakozni, barátokkal lenni, a hobbiddal foglalkozni.

Órán odafigyelsz, jegyzetelsz?

Talán érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, vannak tesztek, amikből kiderül, milyen típus vagy, vizuális, auditív, mozgásos meg még van több is. Ez alapján kell tanulnod, mert ha valaki pl. auditív, nézegetheti ő a könyvet, sokkal jobban megmarad neki, ha hallja, míg a mozgásosnak az segít, ha ő mondja ki vagy ő írja le. Ilyesmik vannak benne, szerintem érdemes lenne megpróbálnod, ha nem is akarsz elmenni, legalább neten keress valami tesztet.

Milyen gyorsan olvasol? Megérted amit olvasol Ez is lehet probléma, illetve figyelemzavar, meg még sok minden.

A matek meg ilyesmik, amik nem annyira "tanulósak", jól mennek?

De, ne sértődj meg, lehet hogy el kell fogadnod, hogy te egyszerűen nem vagy olyan jó képességű, lejjebb kell adnod, ha élni is akarsz.

2012. nov. 5. 16:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem fordulj szakemberhez. (ne értsd félre, nem hülyének tartalak) Én általánosban max. tz-re tanultam 15 percet, amúgy csak órán odafigyeltem és kitűnő voltam végig. Gimiben most azért már tanulok, de sok szabadidőm van.
2012. nov. 6. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!