Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek az sok, vagy...

Szerintetek az sok, vagy kevés, ha napi 3 órát tanulok?

Figyelt kérdés

Most vagyok 7. osztályos. Ugye bejött a 4 új tantárgy: fizika, kémia, földrajz, biológia + német szakkör, hittan, (külön) angol.

Naponta 3-3 és fél órát tanulok azért, hogy 4-es, vagyis inkább 5-ös tanuló legyek.

6.-ban csak 2 négyesem volt év végén, persze kevesebb volt a tanulnivaló.

Osztálytársaim közül páran azt mondják, hogy ez nagyon sok (mármint a napi 3 óra), de van, aki még ennél is többet tanul (d.u. 2-3-tól este 9-10 óráig).

2010. okt. 4. 15:05
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja, és azt kifelejtettem, hogy: az, aki azt mondja, hogy nagyon sokat tanulok, ő a napi 1 óra tanulással IS kitűnő tanuló; viszont aki d.u. 2-3-tól késő estig tanul, ő is kitűnő.
2010. okt. 4. 15:07
 2/19 A kérdező kommentje:
De szerintem nem mindenki egyforma időtartam alatt tanulja meg az adott leckét, nem?!?! Valaki gyorsabban, valaki lassabban.......
2010. okt. 4. 15:08
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, van, akinek ugyanahhoz 1 óra kell, míg másnak 3 vagy 3 és fél. Ha neked ennyi kell, hát ennyi kell :)
2010. okt. 4. 15:14
 4/19 anonim ***** válasza:
Én bevallom nem sokszor ültem le tanulni...talán egy héten 1x!És négyes voltam mindenből,kivéve matek,az örökké kettes jah a fizikával együtt!Mikor tanultam valamilyen dogára,akkor az mindig ötös lett,de 2 óránál tovább nem tanultam semmit!Egyén függő!Volt aki napi 6-8 órát is tanult és szegény semmire sem ment!Az csak a 2.3hoz volt elég!
2010. okt. 4. 15:28
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kedves 2. válaszoló? És hogy tudtál ilyen jól tanulni mégis? De jó lenne, ha nekem is napi 3-4 óra helyett csak 1-et, 2-őt kellene.........
2010. okt. 4. 15:33
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen egyénfüggő. Van akinek több idő, van akinek kevesebb kell ugyanahhoz a lecke megtanulásához.

Én például bevallom őszintén, hogy szinte semmit sem tanultam egész 7.-8. osztályban, és mégis majdnem mindenből kitűnő voltam. Egyszerűen nekem elég volt, ha egyszer-kétszer átolvastam a leckét, és kész. :) Sokan irigykednek ezért rám, de hát nem lehet mindenki egyforma. :D

Tehát ha neked kell az a pár óra, hogy megtanuld a dolgokat, azért nincs miért elítélni téged. Különben is az a 3 óra relatív. Van akinek sok, van akinek kevés, és van akinek ez az ideális.

15/L

2010. okt. 4. 15:37
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én sosem tanulok.. csak ngyobb témazárók előtt átolvasom egyszer-kétszer az anyagot és kész. és kitűnő vagyok! :) amúgy órán sem mindig figyelek oda..

Azt mondják, hogy nagyon jó fejem van, meg jó a logikám, és abból a kevés anyagból amit órán megjegyezek, képes vagyok összerakni az anyagot. :DD

amúgy most vagyok 8.-os.:)

13/L

2010. okt. 4. 15:56
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég.
2010. okt. 4. 16:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

A négy új tantárgy a 4 legkönnyebb tantárgy a hetedikedesek

mindig úgy be vannak sz@rva tőle!

sokkal több tanulnivaló lesz 8.ban meg nehezebb is ha most ennyit tanulsz nem lesz elég 1 délután se

de amúgy elég én kevesebbet tanulok és nyolcadikos vagyok

ja és is kitűnő vagyok

2010. okt. 4. 17:17
 10/19 anonim ***** válasza:

Szerintem sok.(Legalabbis nekem)

En őszintén bevallom hogy en altalaban nem tanulok tobbet fél vagy egy óránál.

De persze van olyan is mkror nagyon sok van hogy akar 2-3-4 órát is tanulok de ez elég ritkán van.

Nekem a tavalyi bizonyitvanyba csak ket 4-esem van a kb. 15 tantargybol a többi 5-ös. A 4-es az Fizika(utálooom)és torna (azt sem szeretem).

13L (8.osztály)

2010. okt. 4. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!