Szerintetek az sok, vagy kevés, ha napi 3 órát tanulok?
Most vagyok 7. osztályos. Ugye bejött a 4 új tantárgy: fizika, kémia, földrajz, biológia + német szakkör, hittan, (külön) angol.
Naponta 3-3 és fél órát tanulok azért, hogy 4-es, vagyis inkább 5-ös tanuló legyek.
6.-ban csak 2 négyesem volt év végén, persze kevesebb volt a tanulnivaló.
Osztálytársaim közül páran azt mondják, hogy ez nagyon sok (mármint a napi 3 óra), de van, aki még ennél is többet tanul (d.u. 2-3-tól este 9-10 óráig).
Szerintem ez teljesen egyénfüggő. Van akinek több idő, van akinek kevesebb kell ugyanahhoz a lecke megtanulásához.
Én például bevallom őszintén, hogy szinte semmit sem tanultam egész 7.-8. osztályban, és mégis majdnem mindenből kitűnő voltam. Egyszerűen nekem elég volt, ha egyszer-kétszer átolvastam a leckét, és kész. :) Sokan irigykednek ezért rám, de hát nem lehet mindenki egyforma. :D
Tehát ha neked kell az a pár óra, hogy megtanuld a dolgokat, azért nincs miért elítélni téged. Különben is az a 3 óra relatív. Van akinek sok, van akinek kevés, és van akinek ez az ideális.
15/L
Hát, én sosem tanulok.. csak ngyobb témazárók előtt átolvasom egyszer-kétszer az anyagot és kész. és kitűnő vagyok! :) amúgy órán sem mindig figyelek oda..
Azt mondják, hogy nagyon jó fejem van, meg jó a logikám, és abból a kevés anyagból amit órán megjegyezek, képes vagyok összerakni az anyagot. :DD
amúgy most vagyok 8.-os.:)
13/L
A négy új tantárgy a 4 legkönnyebb tantárgy a hetedikedesek
mindig úgy be vannak sz@rva tőle!
sokkal több tanulnivaló lesz 8.ban meg nehezebb is ha most ennyit tanulsz nem lesz elég 1 délután se
de amúgy elég én kevesebbet tanulok és nyolcadikos vagyok
ja és is kitűnő vagyok
Szerintem sok.(Legalabbis nekem)
En őszintén bevallom hogy en altalaban nem tanulok tobbet fél vagy egy óránál.
De persze van olyan is mkror nagyon sok van hogy akar 2-3-4 órát is tanulok de ez elég ritkán van.
Nekem a tavalyi bizonyitvanyba csak ket 4-esem van a kb. 15 tantargybol a többi 5-ös. A 4-es az Fizika(utálooom)és torna (azt sem szeretem).
13L (8.osztály)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!