Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek az sok, vagy...

Szerintetek az sok, vagy kevés, ha napi 3 órát tanulok?

Figyelt kérdés

Most vagyok 7. osztályos. Ugye bejött a 4 új tantárgy: fizika, kémia, földrajz, biológia + német szakkör, hittan, (külön) angol.

Naponta 3-3 és fél órát tanulok azért, hogy 4-es, vagyis inkább 5-ös tanuló legyek.

6.-ban csak 2 négyesem volt év végén, persze kevesebb volt a tanulnivaló.

Osztálytársaim közül páran azt mondják, hogy ez nagyon sok (mármint a napi 3 óra), de van, aki még ennél is többet tanul (d.u. 2-3-tól este 9-10 óráig).

2010. okt. 4. 15:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Voltam én is hetedikes, tanultam kb. napi 20 percet, szarok is voltak a jegyeim, akár mennyire húztam bele 8.ban , a 7.es bizonyítványom nagyban befolyásolta a felvételimet, nem is vettek fel oda , ahova menni akartam. Szóval szerintem inkább többet tanulj, mint keveset. :)
2010. okt. 4. 17:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

én napi 1, 1,5 órát tanulok 11.ben xD és 4-5. attól függ mennyire érdekel az anyag, de ha valamit gyűlölök és túl akarok lenni rajta azt is hamar megtanulom és a végére meg is szeretem :'D pl fizika. tavaly korrepre jártam meg órákat tanultam és gyakoroltam fitzikából a hármasért. és majdnem négyes lettemc ska az a vén k.va nem adta meg:@

szal szerintem rengeteget tanulsz :D

2010. okt. 4. 19:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg egyéntől függ. Nekem nagyon sok, de tudok olyat, akinek meg kevés lenne, és én vagyok a jobb tanuló. Szóval függ a képességektől és a tanulási módszertől is. Tehát fontos, hogy figyelj arra amit tanulsz, és ne bemagold, hanem értve tanuld, úgy sokkal könnyebb. Figyelj órán, különösen a reál tantárgyakat megérteni kell, és akkor mér otthon csak egy kis gyakorlás+definíciók, ilyesmik tanulása a dolgod.
2010. okt. 4. 19:33
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A végeredmény a fontos. Jó tanuló vagy, tarts szépen csak ezt a színvonalat.
2010. okt. 4. 21:06
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyénfüggő. Attól függ, hogy humán vagy reál beállítottságú vagy. Én humán és megy a magyar, az angol, a töri, biosz stb. Annyit szoktam csinálni, hogy egyszer elolvasom és felmondom magamban, illetve órán megtanulom legalább a felét. Kémia, fizika, matek nem nem megy, ezekből csak a szabályokat tanulom meg ugyanezzel a módszerrel. Vannak kivételes esetek is, amikor többet tnaulok, de ez ritka. Illetve... most jön az érettségi, muszáj lesz magolnom.

Ez így kb. 1 óra.

(volt, hogy egész délután tanultam, de elegem lett a magolásból és váltottam erre a módszerre)

Szóval hozzám viszonítva sok.

15/l

2010. okt. 5. 16:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát én napi 20 perc néha 1 óra, de az tényleg ritka eset. És 11 éve kitűnő tanuló vagyok:)

Jó mondjuk ehhez azért agy is kell ,meg vele jár az is, hogy mindennap iszonyatos fejfájásaim vannak suli után, mert inkább órán tanulom meg a dolgokat, aztán minden nap 7 óra, necces egy idő után.

És a hetedik az egy nagyon könnyű év. Majd amikor Jókaiból esszét kell írnod 2-3 A/4 nagyságú oldalakat, az érettségi szabályainak megfelelően, nah az már nehéz.

2010. okt. 5. 18:32
 17/19 anonim ***** válasza:
sok
2010. okt. 6. 02:42
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

vagy a memóriád nem olyan jó mint annak aki 1 órát tanul, vagy rossz a tanulási technikád

13-14 éves lehetsz, tudom hogy durván fog hangzani, erre a szülők nem szoktak gondolni, de neked most a sport a legfontosabb, a rendszeres sport

most alapozhatod meg az egészséged egész életedre, hogy mennyi bír a szived, milyen lesz az izomzatod, stb.

tanulási technikákkal meg kisérletezz

mi az amit megjegyzel

inkább kép vagy hang?

nekem az vált be, hogy elolvastam, aláhuzigáltam, egy-két kulcsszót szövegkiemlővel is, ezeket újra elolvastam, aztán magamnak összefoglaltam hangosan az egészet

kséőbb aztán ezt is kidobod, mert örülsz ha egy egy vizsgára egy könyvet egyszer el tudsz olvasni

másik megoldás a jegyzet készítése, vázlatszerüen

később pedig már ezt olvasod át

a memória edzésére meg a memoriter a legalkamasabb, vagyis verseket kell megtanulni

nem valami frankó tudom, de késbb még jól fog jönni, hogy hamar megjegyzel dolgokat

emeltt pedig van ezerféle tanulási technikákat bemutató könyv is

2010. okt. 6. 02:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez érdekes:)

Én naponta fél órát ha tanulok,de 8.ig végig kitűnő voltam-és most 9.-ben is csak 5-öseim vannak.Ez szerintem sok:D

15/F

2010. okt. 11. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!