Melyik általános iskolát választanád (választottad) a gyerekednek? A gyengébbet vagy az erősebbet?
A körzetes általános iskolánk elsőre szimpatikus, de igencsak gyenge. Kis létszámú osztályok vannak, olyan családias, stressz mentes környezet. A másik lehetőség egy versenyistálló annak minden előnyével és hátrányával együtt.
Tudom, hogy a tanítónő a fontos, meg hogy a gyereknek mi felel meg jobban, de akkor sem tudom eldönteni. Te melyiket választanád?
"A tanároktól, elvárásoktól függ elsősorban"
Az elvárások olyanok, amilyen az osztály összetétele. Amelyik osztállyal összességében lehet ütemesen haladni, ott a tanár nem fog tötyörészni, hidd el. Amelyikkel nem, ott meg muszáj. De elit iskolába is kerülenk be kevésbé jó képességű gyerekek, illetve nincs két egyforma gyerek, egyiknek a matek megy jobban, másiknak a magyar. Alsóban szerintem teljesen felesleges plusz ismeretekkel tömni a gyereket, nincs, amit később ne tudna bepótolni. Írni, olvasni, alapműveleteket végezni tanuljon meg alaposan, minden más ráér később is.
Pedagógus pedig van ilyen is és olyan is kisiskolában és elitben is egyaránt. Szintén tapasztalat.
Szia.
Én is úgy mondva versenyistállóba járok(a helyi egyetem gyakorló iskolájába) az ikertesómmal együtt.A követelmények,ahogy az előttem írók is írták,az osztály összetételétől igen csak függ,na meg a tanároktól is.Azt kell mondanom még suliról,hogy itt aki rosszabb tanuló,az rosszabb lesz,aki jó tanuló,az pedig fejlesztheti a tudását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!