Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik általános iskolát...

Melyik általános iskolát választanád (választottad) a gyerekednek? A gyengébbet vagy az erősebbet?

Figyelt kérdés

A körzetes általános iskolánk elsőre szimpatikus, de igencsak gyenge. Kis létszámú osztályok vannak, olyan családias, stressz mentes környezet. A másik lehetőség egy versenyistálló annak minden előnyével és hátrányával együtt.

Tudom, hogy a tanítónő a fontos, meg hogy a gyereknek mi felel meg jobban, de akkor sem tudom eldönteni. Te melyiket választanád?

2012. okt. 26. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Én anno nem a körzetibe jártam, hanem a tőlünk busszal 20 percre lévő jobb suliba. Meg is lett az eredménye.
2012. okt. 26. 11:22
 2/8 A kérdező kommentje:
De jó vagy rossz értelemben? Örülsz, mert könnyebben felvettek valami jó helyre utána? Vagy épp ellenkezőleg: túl nagy volt a követelmény, rosszak lettek a jegyeid és épp emiatt nem vettek fel? Jó volt a légkör, mert okosabb gyerekek jártak oda vagy pont hogy túl nagy volt a hajtás és emiatt fáradt voltál, stb, stb. Melyik?
2012. okt. 26. 11:26
 3/8 anonim ***** válasza:
A pozitív oldala. Könnyebben ment a felvételi a gimibe, onnan egyetemre.
2012. okt. 26. 11:34
 4/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Egy iskola nem erős, vagy gyenge, hanem olyan, amilyen a gyerekek aktuális összetétele. Én alsó tagozatban semmi képpen nem utaztatnék (nem is utaztattam) gyereket "versenyistálló" kedvéért. Az én fiam a falusi kislétszámú iskolából is simán bekerült a városi gimnáziumba, és onnan az egyetemre.
2012. okt. 26. 11:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Ugyanolyan messze van a két iskola, gyalog pár perc. Nem értek egyet azzal, hogy csak a gyerekektől függ, hogy milyen erős az iskola. A tanároktól, elvárásoktól függ elsősorban.
2012. okt. 26. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyanez a helyzetünk, jövőre megy a lányom, suliba. Én azt hiszem, a körzetest fogom választani, mert a lányom lelki alkatának az jobban megfelel, mint a versenyistálló.
2012. okt. 26. 12:39
 7/8 Andizsuzsi ***** válasza:

"A tanároktól, elvárásoktól függ elsősorban"

Az elvárások olyanok, amilyen az osztály összetétele. Amelyik osztállyal összességében lehet ütemesen haladni, ott a tanár nem fog tötyörészni, hidd el. Amelyikkel nem, ott meg muszáj. De elit iskolába is kerülenk be kevésbé jó képességű gyerekek, illetve nincs két egyforma gyerek, egyiknek a matek megy jobban, másiknak a magyar. Alsóban szerintem teljesen felesleges plusz ismeretekkel tömni a gyereket, nincs, amit később ne tudna bepótolni. Írni, olvasni, alapműveleteket végezni tanuljon meg alaposan, minden más ráér később is.

Pedagógus pedig van ilyen is és olyan is kisiskolában és elitben is egyaránt. Szintén tapasztalat.

2012. okt. 26. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is úgy mondva versenyistállóba járok(a helyi egyetem gyakorló iskolájába) az ikertesómmal együtt.A követelmények,ahogy az előttem írók is írták,az osztály összetételétől igen csak függ,na meg a tanároktól is.Azt kell mondanom még suliról,hogy itt aki rosszabb tanuló,az rosszabb lesz,aki jó tanuló,az pedig fejlesztheti a tudását.

2013. márc. 1. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!