Kan vagy szuka? Melyiket választanád/választottad?
egyrészről mindegy mert ivartalanítanám és így az ivar miatti viselkedés problémák megszűnnek.
viszont lányként én inkább egy "barátnőt" választottam először magamnak. Sajnos ő egy éve elhagyott, a következő kutyusomnak is szukát kerestem de egy fiú talált rám. Mellé egy hónapja örökbe fogatdám egy lánykát úgyhogy most teljes a csapat :)
Kezdő kutyásnak viszont mindenképpen lányt ajánlanék, a kan azért általában mindig nehezebb eset, több türelmet igényel.
Természetesen én is szukapárti vagyok.
Sokkal jobban kezelhető, nem kóborol, könnyebben tanítható. Nem is verekszik, ezért meg sem sebesül. A kankutyának állandóan bizonygatni kell, ki a falkavezér, de a szuka elfogadja az embert főnöknek, és engedelmeskedik. Jobban tűri a gyerekeket is, nyugodtabb természetű.
Nekem is szukám van, nemrég lett ivartalanítva, de eddig sem volt neki kölyke, csak eddig nagyon kellett rá vigyázni "olyankor", nehogy hozzáférjen egy kóbor kan.
Szóval, szerintem szuka, csak vigyázz, nehogy kölyköljön.
Általában az a tapasztalat, hogy a szukák simulékonyabbak, a kanok pedig inkább független egyéniségek. Persze ettől függetlenül láttam már teljesen behódolós omega kant, meg brutál alfa szukát is.
Én szuka párti vagyok, korábban szukám volt, nagyon jól kijöttünk, még fesztiválon, tömegben is simán tudtam irányítani póráz nélkül, maximálisan megbíztunk egymásban.
Másodszorra is szukát akartam, de egy kan szeretett belém, én meg nem tudtam neki ellenállni. Na vele sokkal nehezebb dolgom van, bár ő már ott az alomban is nagyon domináns volt.
Mindenesetre következőre tuti szukám lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!