Honnan lehet tudni a kémiai vegyületek (pl. metán, hangyasav, kénsav, szőlőcukor, ammónia, stb) képletét?
4 éve tanultam utoljára kémiát, de májusban emeltezem belőle, de nem tudom, hogy ha leírják egy feladatban, pl. hogy mennyi a metán moláris tömege, honnan kellene tudnom a képletét? Benne van a 4jegyűben? És mi lesz, ha érettségin egy olyan vegyületet kérdeznek, amiről eddig nem hallottam?
Köszi a segítséget előre is! :)
kedves 2.: jó lenne, ha kicsit visszavennél az arcodból, nem kell rögtön leharapni az ember fejét! őszintén gratulálok, amiért te ezeket már 9-ben is tudtad, de vannak emberek, akik olyan csodálatos tanárokkal voltak megáldva, hogy 9-ben az atomokat kivéve a diákjaik nem tanultak tőlük kb semmit... egész életemben ügyvéd akartam lenni, és most, másodévesen jöttem rá arra, hogy ez nem nekem való, így megpróbálkozom a fogorvosival, amihez ugye kémia emelt is kell...
kedves 1.: honnan lehet ezeket megtanulni? van esetleg egy táblázat/könyv/ valami? abban a könyvben, amit megvettem (mozaik kiadó érettségire felkészítő könyve) nincs benne minden képlet, ami a követelményrendszerben szerepel..
bocsi a tudatlanságomért, de nem nagyon értek ehhez, légyszi segítsetek!
Ha pedig be akarod gyakorolni az anyagok képletét és hozzá tartozó nevét, én ajánlom akár a következő oldalt:
Vagy tanulókártyákat papírból is csinálhatsz. Ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!