Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik iskolát válasszam?...

Melyik iskolát válasszam? Gimnázium vagy szakközép?

Figyelt kérdés
4.5 az átlagom és vannak terveim mi szeretnék lenni és a szakközépben tanítják azt a szakot ami szeretnék lenni.
2012. okt. 19. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Fejtsd ki jobban. Mi szeretnél lenni, és milyen szakközépre gondoltál? Én szakközépbe jártam 5 évig, mert nyelvi előkészítős voltam, de így utólag nagy sz*rnak érzem az egészet. Nem tudok latinul, az angolom szánalmas - ezek mind hasznosan lennének az én továbbtanulásomhoz. Ha van pénzetek mondjuk járhatsz magántanárhoz.

A gimikről mondjuk nem tudok senkit, de az összes gimis ismerősöm egy nagypofájú kis paraszt. :D

2012. okt. 19. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
semmit*
2012. okt. 19. 16:28
 3/7 A kérdező kommentje:

Logisztika. A szakközép 4+2 évfolyamos. Érettségire épülő szakma.

Gimnázium 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítővel.

2012. okt. 19. 16:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez azt jelenti, hogy lenne egy-két alapozó tárgyad a négy év alatt, viszont a minőséget nem garantálja senki. Én például kertészeti szakközépbe jártam, a gyakorlatunk annyiból állt, hogy tavasszal tócsát söpörtünk, ősszel gereblyéztünk, télen havat lapátoltunk 6-7 órán át. A szakmai tárgyaink zöldség és gyümölcstermesztés, műszaki és vállalkozástan volt, senki nem tanult rájuk soha, nagy szar is volt mind a három (általában mindenki keresztrejtvényt fejtett vagy olvasott alattuk), félévkor pedig az ezekre kapott átlagot összevonták, így senkit nem érdekelt, ha esetleg valamelyikből megbukott. Tehát a szakközépiskolák nem mindig veszik komolyan a dolgot, max a technikus (+2 éves) részén, de a volt osztálytársaim, akik maradtak ezen, azt mondják, most se csinálnak mást, mint a 4 év alatt, még a növények latin nevét se tanulják, ami szerintem a minimum lenne.

Ergo kijárhatsz egy tök jó gimit, ahol megvan a színvonal, utána ugyanúgy mehetsz logisztikára, sőt, nincs rá garancia, hogy az évek során nem találsz majd valami jobb pályát, amihez viszont gimit jobb lett volna elvégezni. Igazából gimi után is, szakközép után is mehetsz egyetemre/okj képzésre, egyik se zárja ki a másikat, csak minőségben eltérnek.

2012. okt. 19. 17:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Én közgazdasági szakközépiskolába járok, nagyon színvonalas az oktatás itt, a 3.legerősebb szakközép az országban..én imádok ide járni.:)

Egyáltalán nem hanyagolják el a többi tantárgyat, a tanárok elképesztően korrektek és szenvedéllyel imádják a tárgyukat, nagyon sokat kell tanulni, én meg jövőre teszem le a 2.nyelvvizsgát..

A közgazdász szki mellett szerintem szól 2 fontos dolog: a gépírás(információkezelés)...1 év mire megtanulsz 10 ujjal vakon gépelni, de nagyon nagyon hasznos, nekem az egyik kedvenc tantárgyam volt:] A másik maga a gazdaságtan, a mindennap életünket a gazdaság és a politika irányítja, nagyon fontos, hogy ismerjük ezeket.

Én mindenképpen a szakközépiskola mellett állok, de viszont a legjobb barátnőm határozottan magyartanár akar lenni. Na, ő pl gimibe ment.

Szóval ez tőled függ, nekem könyörögnöm kellett Anyunak, hogy hagy ne menjek már gimibe:D

2012. okt. 19. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Melyik megye?
2015. márc. 23. 11:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Amelyik nem tart olyan sokáig -
2015. márc. 23. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!