Hol érdemes tovább tanulni? Gimnázium vagy szakközép?
Még van időnk ezen gondolkodni de már 5. óta ez a téma nálunk.
Hol érdemes tovább tanulni? Eddig gimnáziumba akartam menni de azt mondták a szakközép jobb mert többet tanulnak és jobban fogják utána bírni a tanulást. Most akkor hol a jobb?
Sokan gimnáziumot mondanak de sokan szakközepet. Segítsetek kérlek!
Attól függ, mik a további terveid.
És nem tudom, milyen butaság az, hogy szakközépből ne lehetne egyetemre menni, én is közgazdasági szakközépbe jártam, aztán simán elvégeztem a jogi egyetemet, semmi gond nem volt... sőt, nagyon jól jött és jön a mai napig a közgazdasági tudás.
Például: ha tudod, hogy a Corvinusra készülsz közgazdásznak, akkor kifejezetten érdemes ilyen szakközépbe menned.
Vagy, ha az orvos szakma érdekel, akkor egészségügyibe.
Ha viszont még elképzelésed sincs, akkor a gimnázium is teljesen jó.
Gyakorlatilag tényleg mindegy, az érettségi mindenképpen ugyanaz, tehát azt csináld, amihez kedved van, gondod egyikből sem lesz.
"Vagy, ha az orvos szakma érdekel, akkor egészségügyibe."
Nem, nem, semmiképpen sem! A mai egészségügyi szakközépiskoláknak Magyarországon nevetséges alacsony a szintjük, alig tanítanak valamit. Persze, ápolás, meg csecsemőgondozástan, ilyeneket persze, de attól még a biológia és kémia/fizika oktatás szörnyű. Nem lehet jó érettségit írni egy ilyenben heti több óra magántanár nélkül higgyétek el.
Aki orvosira akar menni, az mindenképpen biosz-kémia tagozatos gimnáziumba menjen.
Mondom ezt úgy, hogy alapjáraton szakközép-párti vagyok.
köszönöm a válaszokat és a biztatást a 2. válaszolótól!
Állatorvos szeretnék lenni, szakközépnek Nyíregyházán a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola, gimnáziumból pedig a Krúdy Gyula Gimnáziumot néztük eddig mert ott van biológia szak.
A válaszok eléggé megoszlanak úgyhogy még mindig nem tudom, hogy mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!