Hogyan lehet jól kémiát és biológiát tanulni?
Szeretnék mindkettőből érettségizni legalább 80-90%-osat. Vettem könyveket is hozzá kémiára villányi,ennyit kellene tudnod kémiából+ötösöm lesz kémiából feladatgyűjtenményt,bioszra panemsulis bioszkönyvet.
Hogy érdemes ezekből tanulni bemagolni mindent vagy? Szegedre akarok menni orvosira,ha sikerül. Köszönöm előre is a segítséget.
hmm, milyen hasznos válaszok:D Tényleg nem lehet úgy tanulni, hogy ukk-mukk-fukk belecsapsz a közepébe. Kell egy rendszer. Én már csak tudom, mivel én vagyok az "készüljünk egyedül az emelt kémia és biológia érettségire" stílus egyik ikonja :D :D a módszer bevált, idén már az SE-ÁOK rögös útját taposom:)
Szóóóval. Az oh.gov.hu-n megtalálod a részletes érettségi követelményt. Minden tárgyból, emelt és középszinten egyaránt. Elméletileg ez alapján haladsz, ezeket a pontokat dolgozod ki.
Az ötösöm van kémiából könyvet legjobb, ha az elejétől kezded. Ha van alapod, az elején úgyis gyorsan túljutsz, de mivel a komolyabb feladatoknál is szükséges, hogy minden alapod meglegyen, ezért ezeket is tanácsos úgy begyakorolni, hogy később már a kisujjadból kirázd őket.
Én először a feladatokat kezdtem el, később megpróbáltam párhuzamosan haladni az elmélettel. Már ha az adott anyagrészhez tartozik feladatmegoldás, akkor úgy a legjobb.
Biológiából ugyanezt ajánlom, illetve van a Szerényinek egy Nagy biológia feladatgyűjtemény c. vastag, neonzöld könyve, plusz egy ahhoz tartozó pink színű vékony kötet, ami a megoldásokat tartalmazza. Ezekből is oldogass feladatokat, hogy jól rögzüljön az anyag.
Emelten ráadásul ugye van esszéírás is. Ehhez nagyon nagy segítséget nyújthatnak az alábbi könyvek:
Ezek azért is jók, mert tanulni is lehet belőlük. sok olyan dolgot tartalmaznak, amelyek sem a panemsulis könyvben, sem a követelményrendszerben nincsenek benne, de előfordulhatnak a vizsgán. Én ebből elsősorban tanultam, másodsorban valóban kidolgoztam az esszéket:) De ezzel a két esszés kötettel ráérsz. Csak akkor vedd meg/kezdd használni, amikor már átvetted a teljes elméletet.
Szerintem mindkét tantárgy teljesen világos, ha rendesen tanulod őket lépésről lépésre, nem kell magolni.
Sok sikert!:)
Ja, és persze a legtanácsosabb az előző évek feladatsorait oldogatni. Szerintem ezeket is csak akkor kezdd el, ha már félig-meddig átrágtad magad az anyagon, mivel kevés van belőlük, és ha sokszor megoldod egymás után, akkor egy idő után már kívülről fogod fújni a feladatokat. Ergo nem a tényleges tudásod fogják mérni.
Sok sikert!!:) Biztos sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!