PPTE-molekuláris bionika alapszak? Vélemények, tapasztalatok?
Szerintem bekerülni nem olyan nehéz, mert azért nem olyan magas a ponthatár. Bent maradni már trükkösebb, azt mondanám, hogy átlagos képességekkel (tehát ha nem "zseni" valaki) folyamatos tanulással és szorgalommal teljesíthető a dolog. Ezen túl a felsőbb évesek nagyon segítőkészek, ha nem megy valami, és tényleg meg akarod tanulni, akkor mindig tudsz olyat találni, aki szívesen elmagyarázza.
A matek emelt nem kötelező, de szerintem előnyös.
Már második éve járok ide, és előtte 2 másik egyetemet is "kipróbáltam" FSZ és mérnök infó szakokon. Messze ez a legjobb. Barátságos légkör, de mégis országos színvonalú oktatás, rengeteg professzor, sok tudományos előadás stb. Közben mégis beceneveden szólít a dékánhelyettes asszony meg a TO-s néni :)
Zseniséghez annyit, hogy én anno gimiben 2-es voltam matekból 4-es érettségivel és gyűlöltem... Tavaly meg is szenvedtem vele nagyon. Viszont mostanra belerázódtam, ahogy kezdi megérteni az ember a nyelvezetet stb, meg is szereti :) Természetesen kinyírt rendesen... de nem kell zseninek lenni egyáltalán, csak évközben tanulni keményen. Hát nem egy bölcsész szak, ha nem vagy zseni le kell mondani a szórakozásról kb :D
Első éves tárgyak még alapozó jellegűek, kémiát is meg lehet csinálni nulláról. A matekok mint említettem húzósabbak, ezért egy emelt matek érettségi nem árthat (vagy legalább faktra járni)
Bioszból kémiából szerintem nem annyira fontos érettségizni, mert úgy is mindent nulláról megtanítanak az egyetemen, a matek viszont mélyvíz brutál egyetemi szint.
4-es: Én is másodéves vagyok Ítékán, csak mérnök infón.
Hogy a kérdéshez is hozzászóljak, hallottam olyan véleményt, hogy túl sok az informatika, a vártnál kevesebb a biosz és a kémia a szakon. Ha infós beállítottságú vagy, de érdekel a biosz is, akkor tökéletes választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!