A turizmus-vendéglátás alapszak főiskolai vagy egyetemi szak?
Ezt a két szót ebben a formában már nyugodtan el lehet felejteni, mert értelmét veszítette:) Olvasd el a következő irományt és megérted miért mondom.
Harmadik, erősen kétlem, hogy a kérdező a régen végzettek közé tartozna. Ha így lenne, akkor nem lenne ez számára érdekes kérdés.
Egyébként sem tartozott minden szakmához annak idején külön egyetemi és főiskolai képzés is. A fizetések pedig messze nem attól függnek manapság, hogy milyen szintű a felsőfokú végzettsége valakinek.
köszönöm szépen a válaszokat! :)
azért voltam kíváncsi rá, mert annyiszor megkérdezték már tőlem, hogy akkor ez most főiskola vagy egyetem, mire én azt válaszoltam h ez egy alapképzés...és mindenki olyan furán nézett rám, gondoltam biztos én vagyok a hülye :D de akkor mégsem :D
köszönöm :)
Akik ezt kérdezik tőled, nem ismerik a bolognai képzés rendszerét. Nyugodtan mond nekik meg, hogy 6 szakon van Magyarországon osztatlan képzés, ami rögtön "egyetemi" szintű diplomát ad, orvos, állatorvos, fogorvos, gyógyszerész, jogász, építész. (művészeti képzéseket nem tudom)
4-es! A köztisztviselőknél és közalkalmazottaknál jelentős különbség van a munkabérben attól függően, hogy milyen szintű a diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!