Valaki mesélne a történelem alapszakról? Főleg a Károli érdekelne.
Figyelt kérdés
Minden jöhet, hogy telnek az órák, milyenek azok, hogy érzed magad, stb.
Gyomorgörcsöm van, ha rágondolok, hogy már mindjárt mehetek beiratkozni...
2012. aug. 27. 09:15
1/5 anonim válasza:
Minden szak, amiben egy tantárgyad neve van, kizárt, hogy jó fizetéssel kecsegtet. Értsd úgy: Rossz a történelem alapszak, ahogy a matematika, biológia, magyar, ének, földrajz.... meg mindenféle ilyesmi. Nem mondom, hogy nem fogsz elhelyezkedni vele, mert visszamehetsz középiskolába tanárnak vele, de az a fizetés 90-130 között terjed.
2/5 anonim válasza:
Ez baromság amit az első mondott. Ezek a tárgyak olyanok, hogy általában kell hozzájuk egy msc, hogy értelme is legyen. Bár konkrétan a történelemről nincs tapasztalatom de az egy kicsit vicces kijelentés, hogy egy biológus vagy matematikus ne keresne jól :D
3/5 A kérdező kommentje:
Amikor azt írtam, hogy "minden jöhet", akkor nem pont erre gondoltam; ezzel teljesen tisztában vagyok, vállalom a felelősséget. Szerintem a kérdésből kitűnik, hogy az órákra, a tanárokra, a környezetre vagyok kíváncsi, nem arra, hogy mi lesz utána.
2012. aug. 27. 10:10
4/5 anonim válasza:
Szia! Én Károlis vagyok, a BA képzésen a történelem nekem a minorom volt.(folytatom MA-n is) Ott úgy volt, hogy választhattunk, hogy magyar történelmet vagy egyetemes törit szeretnénk e tanulni. Én a magyart választottam, szóval inkább azokról az órákról tudnék mesélni.(Egyébként ez a rendszer most már megszűnt, a minorosoknak el kell végezni mind a kettőt, csak a szemináriumokat nem.) Szóval, a tanárok elég rendesek, izgalmas előadásokat tartanak, én sok újat tudtam meg tőlük. Van egy-két vizsga, ami nekem nehezebben sikerült, de ez lehet, hogy a vizsgáztatás menete miatt volt; ötösével mentünk be, és körkérdéseket tett fel a tanár. Az ókori tárgyakra sokat készülj: Ókori Görög és az Ókori Róma. Ezek nagyon nehezek, sokaknak nem sikerül elsőre, de azért sok tanulással meg lehet csinálni. Remélem tudtam segíteni, de ha van még kérdésed írj nyugodtan.:)
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! Ha eszembe jut még valami, akkor írok. (:
2012. aug. 28. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!