Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Sulis gondom van. Mit tegyek?...

Sulis gondom van. Mit tegyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!Előre elnézést ha esetleg hosszú lesz,előre köszi ha elolvassátok.Mint már a címben említettem,sulis gondjaim vannak.Kilencedikes vagyok ,szóval most kezdtem a gimit.

És már nagyjából megszoktam de még mindig van pár bajom.

A gimi legjobb osztályába járok.Ettől függetlenül néha úgy érzem hogy nem vagyok ide való(pedig még az én osztályomba is vannak még cifrábbak is).És olyan érzés mintha nem lenne mit értékelni bennem és néha tényleg olyan mintha nem értékelnének.Tudom hogy nekem se kéne ilyen negatív hozzáállásúnak lennem,de nehéz változtatni.Közbe az is zavar kicsit hogy nem értek olyan sok mindenhez,pl a tesihez,a fizikához,a kémiához,a bioszhoz se,az infót pedig utálom.A törihez értek meg a nyelvekhez,de még utóbbival se vagyok megelégedve.Van egy angol középfokúm,de az már annyira alap hogy minimum angol felsőfok kéne és még egy nyelv hogy kicsit is számítson.Szóval nem sok mindenhez értek.

Másik bajom meg hogy mindig fárasztó a napom,ma vissza kellett menjek a suliba mer elfelejtettem hogy ott kell maradni.De nem elég a tanulás,közbe 4 dologra kell vinni a pénzt,ottmaradni,vinni még két másik dolgot,és úgy érzem hogy azt se tudom hol áll a fejem.És olyan mintha néha azér néznének le,vagy haragudnának mert pl egy dolgot elfelejtek vinni,de közbe viszem a másik kettőt.Meg ráadásul félénk is vagyok,nem vagyok ilyen menő-féle.

Változtatni szeretnék,majd igyekszem kapni ötösöket meg a felsőfokot is megcsinálni,de szerintetek csak én érzem hogy egyesek lenéznek és hogy ilyen szerencsétlen vagyok?

Lehet hogy hülyeség,de hogy változtassak mindezen?Nem akarom hogy okuk legyen a lenézésre,sőt.Meg úgy ez az egész dolog.Pont az ellenkezőjét.Valakinek hasonló baja van/volt?Légyszi adjatok tippet ha tudtok,persze lehet én vagyok pesszimista.

2012. szept. 25. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Én ezért nem járok be a suliba.
2012. szept. 25. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem pontosan értem, mit értesz az alatt, higy nem volnál odavaló (amit egyébként gimnazisták 1/3-a érzi).

Mindenesetre találd fel magad: szerezz be egy kis naptárat arról, mik a határidős feladatok. TErvezd meg, miből mennyit tanulsz. Egy hónap után aligha mondhatsz nagyon véleményt bármelyik tantárggyal kapcsolatban, nyugodtan változhat még. Tervezd meg azt is, mettől meddig tanulsz és hogyan.

Az pedig hülyeség, hogy a középfokú alap. A felsőfokúra van még néhány éved, hova sietsz?

2012. szept. 25. 15:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Hogy miért sietek a felsőfokkal azt nem írom le mert az megint más kérdés.De van oka.
2012. szept. 25. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Jó akkor ez a Te dolgod.
2012. szept. 25. 15:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Végül leírom de röviden.A felsőfokú azért kéne hamar,hogy utána másik nyelvből is legyen nyelvvizsgám,vagyis hogy legyen rá idő jobban.
2012. szept. 25. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem azt akartam ,hogy fejtsd ki, csak megelepett, hogy írtam néhány tippet, de Te csak egy dologra reagáltál, ott is annyit, hogy nincs közünk hozzá.

Ezt a stratégiát meg hülyeségnek tartom. Ha egyszerre csak egy nyelvet tudsz tanulni, akkor gondolom most lemaradnál a másikkal.

2012. szept. 25. 15:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Elolvastam a tippeket,és köszönöm :)

Majd igyekszek betartani őket.Köszi a választ.:)

Amit a tantárgyakról írtál:Igazából már nagyjából kialakult,az említett tantárgyakból eddig se voltam olyan jó,bioszt a tanár utáltatta meg velem,mert megtanultam de még akkor se adta meg az ötöst mikor megcsináltam amit kellett.

Infót meg csak nem bírom. :S

Fizikával és kémiával nem a tantárggyal van bajom,mégcsak nem is a tanárokkal hanem azzal hogy én azokhoz nem értek.

2012. szept. 25. 15:58
 8/8 A kérdező kommentje:
A biosz-dolog az általánosra vonatkozik,de én egy jóideig nem leszek vele jóba az biztos.Most épp nincs bioszom,de tavaly rengeteget tanultam,jó keményen a bioszt és elég is volt egy évre.
2012. szept. 25. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!