Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most őszintén mit kezdenétek...

Most őszintén mit kezdenétek a helyemben? Úgy érzem elb. sztam az életemet.

Figyelt kérdés
23 éves vagyok.19 évesen érettségiztem,külföldön.Szerbiában.Azóta nyugaton végzek gyári munkát,amibe teljesen belefásultam.Elegem van abból,hogy egésznap dolgozom,hétvégén pedig a fáradságtól kóvályogva igyekszem magam a lehető legjobb formába hozni.Az alvás luxus.Bár jól megfizetnek.Ráadásul úgy tűnik,hogy annyira jó rabszolga vagyok, hogy szeretnék hogy ott maradjak még évekig.Aminek az lenne a vége,hogy 30 éves koromra leépülve,elbutulva lennék egy képzetlen senki.Hiába szakápolói a végzettségem,undorodom a szakmámtól.Minden héten kitalálok valami megoldást a céltalanságomra,de aztán mindig meggondolom magam.Az állandó cél az az,hogy magyarországon eresztek gyökeret.A helyemben itt hagynátok a kőkemény gyári munkát,ami bár 11 eurót fizet óránként, de feldagadt lábujjakkal,meggörbült ujjakkal,sebes kezekkel jár, vagy kitanulnátok villanyszerelőnek?Mindig is nagyon vonzott ez a szakma,és ezerszer többet ér mint a mai bölcsész szakok és egyéb vicc egyetemek.Ennek befejezése után levelezőn egyetemi végzettséget szeretnék szerezni, kizárólag a kihívás miatt.Valamilyen egészségügyi szakban gondolkodtam, de sajnos az eü halott.Szóval kretén vagyok ha itt hagyom ezt a munkát?Már nagyon elegem van.Megőrülök.
2012. szept. 3. 22:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel azért mert ha külön országban is élünk, egy nyelvet beszélünk... :)
2012. szept. 3. 22:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Nyugi, megszoktam a júgózást...Végülis, jugoszláv vagyok:)
2012. szept. 3. 22:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha kitűzöl magad elé egy célt és azt képes vagy véghez vinni, nem járhatsz igazán rosszul. Bár villanyzzerelőként is kell találnod egy jó helyet, vagy vállalkozást kell indítsál.

Vagy elmész mérnökire. Azzal feljebb is tudsz lépni, megint csak az elhivatottság, és a szakértelem, a szakmai iránti alázat kérdése.

A jó szakember mindig keresett lesz!!

2012. szept. 3. 22:15
 4/16 anonim ***** válasza:
Villanyszerelőként is simán meg fogsz tudni élni, szerintem ne csinálj olyan munkát, amibe így belefásul az ember. No meg most kell előrelépni, gondolom, nem akarsz 50 évesen is gyári munkásként dolgozni, és akkor mikor fogsz majd változtatni, 40, 45 évesen? Vágj bele most, amíg még fiatal vagy!
2012. szept. 3. 22:26
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat.Viszont elszomorít,hogy több diplomával rendelkező emberek annyira segghülyék, hogy sz.art sem tudnak a saját hazájuk történelméről.Na ez a szégyen.
2012. szept. 3. 22:29
 6/16 anonim ***** válasza:

Tudod hol van neki két diplomája :) Talán tegnap este álmondta...

Az ilyenekkel nem kell foglalkozni. Nem vagyok én sem egy turulmagyar, de ha egy ember magyar nyelven (ráadásul magyarországi magyarokat megszégyenítő helyesírással) segítségért fordul hozzám/hozzánk akkor nem hiszem, hogy bármilyen etnikai forrongásba kellene torkollania a dolognak.

De ettől eltekintve:

Addig tanulj, amíg fiatal vagy. Én fiatalabb vagyok nálad, és ugyan én most szereztem mérnöki diplomát, ha a helyedben lennék, én is még most tanulnék szakmát.

Megmondom őszintén, kicsit szégyellem is magam, hogy nem tanulok tovább most (szakmailag soha nincs elegendő képzés, soha nem lehet leülni, hogy mindent tudok) de most szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, és mellette a vállalatnál szerzett tudást kiegészítve szeretnék még vagy MSc vagy egy másik BSc diplomát megcsinálni.

Soha nem késő újat tanulni, de legjobb minél korábban. Vágj bele, ne legyél szalagmunkára kárhoztatva!

2012. szept. 3. 22:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Ez egy nagyon lelkesítő válasz volt.Ugyanakkor elszégyelltem magam egy kicsit, hogy már tőlem fiatalabbaknak van mérnöki(!!!) diplomájuk.A gond az, hogy a szüleim meg azt mondják, hogy maradjak még évekig mert ennyit nem fogok többet keresni sehol sem az életben.Most azonnal megmutatom nekik milyen tanácsokkal láttatok el.Őszintén szólva a lelkem mélyén érzem, hogy ennek semmi jövője...Mármint a gyári munkának, még ennyiért sem.Köszönöm mindenkinek!
2012. szept. 3. 23:02
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem kell szégyenkezni. Milyen világban élnénk, ha nem lenne szakmunkás csak diplomás ember? :)

Én vallom, hogy egy egészséges társadalomban megvan egy egészséges aránya a diplomás-szakképzett-szakképesítés nélküli dolgozóknak. Ez az arány látszik az utóbbi időben felborulni...

Pedig egy villanyszerelő, gáz-fűtés szerelő, festő stb ugyanolyan értékes, mint egy mérnök, hisz hiába tervezek én valamit ha nincs ki megvalósítsa azokat...

Nézd. Legyen egy biztos anyagi háttered, mielőtt feladod a munkád.

Vagy tanulj munka mellett. Ha van rá lehetőséged. Nem tudom, Nálatok milyen oktatási lehetőségek vannak, és mennyire vagy szívós. 8-10-12 óra szalagmunka mellett eltompult aggyal nehéz rávenni magad, hogy még tanulj is. De talán ez lenne a legjobb, ha kitartó vagy, meglesz a gyümölcs. A tanulás alatt összeszedsz egy kis anyagi muníciót, azzal a hátad mögött már próbálkozhatsz. Sőt, akkor már az új képesítéseddel kereshetsz munkát, és ha találtál, nem a bizonytalanságért hagyod ott a mostanit. :)

Kitartás!!

2012. szept. 3. 23:08
 9/16 geobarbi ***** válasza:
Nem is olvasom végig a kérdésed, elég volt az első mondatod. 23 éves vagy. Bármit megtehetsz még, amit a fejedbe veszel, hidd el.
2012. szept. 3. 23:12
 10/16 anonim ***** válasza:

Szigorúan a kérdésedre válaszolva, hogy én mit tennék a helyedben.

Durván kétszer annyi idős vagyok, mit te. Mivel most a te bérednek a hetedét keresem, ezért így látatlanban aláírnék 3 évet a munkakörödre. Akár a jövő héten indulnék. Onnantól megoldódna az életem.

2012. szept. 3. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!