Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kecskemétre jön valaki jogász...

Kecskemétre jön valaki jogász szakra?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor írjon! :)

De ha valaki valami hasznos infóval tud erről a suliról szolgálni azt megköszönném ;)

2009. júl. 24. 16:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

szerintem jognál sokat számít(eleve nappalisból is túlképzés van,a munkáltató tényleg válogathat.)én személy szerint elhiszem h.egy levelezősnek is sokat kell tanulni,főleg pl.munka,gyerek mellett...de egy munkáltató szemében nem egyenértékű a 2 diploma.talán más szakoknál múlik ez a diszkrimináció,de jognál fennáll.

és igen megjelenik a diplomában a különbség,de állásinterjún is megkérdezik..

szerintem jogot levelezőn max.másoddiplomaként éri meg csinálni.

ezzel nem azt mondom h.semmi esélyed levelezős jogászdiplomával,de mindenesetre kevesebb,jobban kell harcolnod a melóért.

2009. júl. 27. 21:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Nincs benne a diplomában, hogy levelező. Nekem az a tapasztalatom ( sajnos nagyon sok van) hogy a munkáltató iskolák szerint tesz különbséget. Az elős állásinterjúim közt volt egy pesti ügyvéd, aki kimondottan kikötötte, hogy Pázmányosat, illetve olyan aki Debrecenben végzett olyan ne is jelentkezett. Szegeddel kapcsolatban jók a tapasztalataim bár többnyire szegedi állásinterjúkra jártam, ott a jogvégzettek nagy többsége tisztában van vele, hogy levelezőn ugyanannyit kell teljesíteni, csak jóval nehezebb. Nekem pl az írásbeli vizsgáim javarészt úgy voltak, hogy a nappalisokkal együtt, a tanárok azt se tudták ki a nappalis ki a levelező, ugyanazt a feladatsort kapta.
2009. júl. 27. 21:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Még valamit, nagyon okosan teszed, ha félsz a nemzetközi jogtól, de jobban kell félned a pénzügytől:) A végzősök általában ezért nem tudnak államvizsgázni menni. Kőkemény szigorlat, a legrohadtabb formából. Írok neked két honlapot ami majd nagyon hasznos lesz. Itt utána tudsz nézni hogy mit is foglal magába a nemzetközi jog :)

[link]

[link]

Ez utóbbin regelni kell, de nagyon hasznos, ezt közösen szerkesztik a tagok, ide tölti fel, kinek mije van, stb..

2009. júl. 27. 21:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Különben meg ne izgasd magad a nemzetközi jog miatt. Ráérsz még azon idegeskedni! :) Egyelőre az előtte lévő 30-40 tárgyat kell teljesíteni.....

Eleged lesz neked a rómából és a magyar jogtöriből is , ne aggódj!

2009. aug. 11. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!