Hová fognak felvenni? Tényleg nagyon rosszak a jegyeim?
Figyelt kérdés
Sajàt hibàmból lusta voltam idén most kezdem a 8. osztàlyt és nem lett valamk fényes a bizonyítvànyom. Ilyen lett:
magyar 4
Matek 4
Angol 5
Irodalom5
Töri4
Infó4
Rajz4
Fizika3
Biosz3
Kémia2
Technika5
A 2
18. Kerületben lévő Vörösmarty gimibe vagy a kispesti deàkba szeretnék menni. szerintetek esélytelen? Nagyon elbizonytalanodtam a keresztanyukàm azt mondta hogy ilyen jegyekkel egy szakiskolàba vesznek fel:'( nagyon félek és mérges vagyok magamra. Ìrjatok minél többen, pls segítség! 14l köszi
Nem mindegy ám, hogy milyen egyetemre mész. Nem azért mondom, de manapság van 1-2 egyetem ahová még a hülyét is felveszik...
Egy Corvinusra senki nem fog bekerülni szakközépből..
2012. aug. 21. 14:13
13/21 anonim válasza:
Nem olyan rosszak a jegyeid. Még 8dikba nagyon húzzál bele, hogy minnél jobb legyen és talán felvesznek.
2012. aug. 21. 14:24
14/21 anonim válasza:
14:13 Te azt csak hiszed:D Mellesleg közlöm, hogy a corvinusra járni már gáz, meg az összes pesti egyetemre is, semmit nem fogsz tudni velük kezdeni
2012. aug. 21. 14:39
15/21 anonim válasza:
"Egy Corvinusra senki nem fog bekerülni szakközépből.."
osztálytársam az élő ellenpélda erre. :)
2012. aug. 21. 15:13
16/21 anonim válasza:
Bele kell még egy fél évben húzni a tanulásba aztán jelentkezésnél elsőnek oda jelentkezni ahova szeretnél menni utána meg ahova biztos felvesznek és nem is olyan rossz.
2012. aug. 21. 15:45
17/21 anonim válasza:
Jóban vagy te egyébként keresztanyáddal?:D
Nem olyan rosszak a jegyeid. Rontani azért ne ronts. És azt a fizikai, kémia, biosz triót feltornázhatnád legalább egy jeggyel. Akkor már lesz vagy 4,5 az átlagod, felvesznek azzal gimibe.
Az általad említett gimiket nem ismerem, de gimi és szakközép között is van olyan amelyik puszira osztogatja az ötösöket. Minél több jó jegyet osztogatnak a semmire, annál több esélyed van bekerülni egy egyetemre. Egy erős gimnáziumban sokkal jobban kell hajtanod, hogy olyan jegyeket szerezz mint sok szakközepes. Viszont ha egy erősebb iskolából vesznek fel, akkor nagyobb eséllyel állod meg a helyed.
Ha idén még kijavítod ezeket a jegyeket tuti nem lesz gond.
2012. aug. 21. 15:48
18/21 anonim válasza:
Léteznek erős szakközepek és gyenge gimik is (ahogyan gyenge szakközepek és erős gimik is), úgyhogy ez az összehasonlítás felesleges. A megyénkben a 3 legerősebb középiskola közül 2 szakközép és csak egy gimi. Szakközépbe jártam, amire nálunk matekból 2-est sem kaptál, a megye egyik gimijében 4-es volt. (bukásra álló volt osztálytársam egy ott tanító matektanárhoz járt korrepetálásra, aki megíratta azokat a dolgozatokat, amit a saját tanítványaival írat - mind 4-es, 5-ös lett - itt minden évben küzdött a kettesért) A matektanárunk pedig nem volt szemét, csak szimplán sokat követelt (egyébként jól is tanított szerintem)
2012. aug. 21. 17:01
19/21 anonim válasza:
Hogy a kérdésre is válaszoljak részben: a demográfiai hullám már igencsak érezteti a hatását a középiskolai felvételiknél, nehezebb megtölteni a helyeket, így sokszor gyengébb átlagú nebulókat is fel kell venni (tudtommal fejpénzt kapnak a közoktatási intézmények is, így nekik muszáj megtölteni a helyeket, nem mondhatják azt, hogy 4,5 alatt nem veszünk fel senkit, ha kevés a jelentkező, csak ha sokszoros túljelentkezés van, így tudnak szelektálni) A volt iskolámban eddig 4-es átlag alatt nem lehetett bekerülni, idén még a 2-eseket is fel kellett venni és még így sem sikerült megtölteni az összes kihirdetett helyet.
2012. aug. 21. 17:11
20/21 anonim válasza:
8-ban próbáld meg a fizikát, bioszt, de leginkább a kémiát feljavítani, amúgy osztálytársaimat felvették 3 db 3-massal Hunfalvyba, Szabó Lőrinczbe, József Attilába, stb. Lehet, hogy nem egy Apáczaiba fogsz bekerülni, de az nem igaz, hogy nem vesznek fel gimibe! Amúgy a felvételi is sokat számít, járj majd előkészítőre!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!