Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan működik a főiskolai...

Hogyan működik a főiskolai tárgyfelvétel a Neptunban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén kezdem a tanulmányaimat a BGF Külkeren marketing szakon. Hamarosan kezdődik a tárgyfelvétel, de folgalmam sincs, hogyan kell elképzelni ennek a folyamatát, a hivatalos tájékoztató nem közöl sok segítséget róla, a Neptunban pedig még a tárgylistát sem látni.

Ha jól tudom, háromféle besorolása van a tárgyaknak: kritérium (kötelező), szabadon választható és kötelezően választható. Ebből az első kettő tiszta, viszont nem értem, mit jelent az, hogy "kötelezően választható"?

Másik problémám, hogy több tárgynál "Gyakorlat" és "Elmélet" is felvehető. Ilyenkor mindkettőt fel kell venni?

És utolsó kérdésem, hogy mi történik, ha az összeállítás során észreveszem, hogy több tárgy üti egymást időben? Ilyenkor újra kell kezdenem gondolom...

Előre is köszönöm, tényleg átláthatatlan nekem a Neptun egyelőre, és ismerősöm sincs aki tudna ebben segíteni.

2012. aug. 17. 15:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

"Másik problémám, hogy több tárgynál "Gyakorlat" és "Elmélet" is felvehető. Ilyenkor mindkettőt fel kell venni?"

MegaLOL.

2012. aug. 17. 15:38
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

belépsz a neptunba, és felül kiválasztod hogy tárgyak, legördül, és kiválasztod hogy tárgyfelvétel. akkor kijön egy oldal, és ott rá kell nyomni hogy tárgyak listázása.

kijön egy hosszú lista, hogy átláthatóbb legyen rendezd félévenként, és akkor az első féléves tárgyak előre jönnek.

felvenni úgy kell, hogy rányomsz hogy felvesz, és a felugró ablakban kiválasztod azt a kurzust amin a te csoportod kódja szerepel. ha van elmélet meg gyakorlaT IS AKKOR MIND2ŐT. ha mindent a saját csoportodhoz veszel fel, akkor nem lesz ütközésed. (valószínűleg :D)

én a második évemet kezdem a pszf-en, de ez a szabadon meg kötelezően választható nekem se tiszta :D eddig annyi volt, hogy volt pár tárgy ilyen címkével, és akkor a 3 ilyenből kettőt kellett felvenni. de ez volt mind2-nél szóval a különbséget nem tudom :) kapnod kelltt ilyen mintatantervet, mint ez itt pl : [link] (ezt é kaptam anno) és ebből ki lehet nézni, hogy az x darab kötelezően/szabadon választható közül mennyi kell, és hogy melyik tárgyakat kell most felvenned

2012. aug. 17. 15:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
1, te aztán nagyon sokat segítettél :D
2012. aug. 17. 15:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Pont úgy kell, ahogy a 2. írja :)

Itt a tanterved: [link]

Elvileg neptunban már látnod kell a tantárgyaidat, miután kiválasztottad a megfelelő félévet és listáztad. Állítsd össze előre, hogy ne akkor kelljen sakkozni. A választhatók közül mind1 melyiket hogyan hívják, oda van írva, hogy melyik modulból mennyit kell felvenni.

2012. aug. 17. 17:48
 5/11 anonim ***** válasza:
sikerül?
2012. aug. 17. 19:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogyAz elsősök együtt veszik fel, a beiratkozás napján. Nem kaptál levelet róla?
2012. aug. 18. 10:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a segítőkész válaszokat! Sajnos még mindig nem látni a tárgyakat, ezt több gólyatársam is jelezte, valamiért még mindig nem látunk semmit...

A KVIKes gólyalevélben az áll, hogy a regisztrációs héten kell felvenni a tárgyakat és segítenek az iskolában, de a KKK-s levélben erről egy szót sem ejtenek, a tanmenetben csak az áll, hogy augusztus 21-től szeptember 1-ig tárgyfelvétel.

Szerintetek mennyire gond, ha a tárgyfelvétellel megvárom a beiratkozást (aug. 27)? Lehet, hogy többet érne ha ott megmutatnak mindent, mint ha vakon klikkelgetek, viszont nem tudom mennyire előnyös ha ennyit várok vele...

2012. aug. 19. 21:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha tudod a tanulmányi előadód nevét, akkor dobj neki egy mailt, és ő el fogja mondani, hog mit kell tenned. Nem kell túlizgulni, én mikor elsős voltam lekéstem a közös tárgyfelvételt, mégis fel lett véve minden tárgyam, igaz nem örültek nekem a tanulmányi osztályon de hát ez van. Egy kis ide oda rohangálás után minden rendbe volt. :)
2012. aug. 20. 12:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Nalunk is igy volt, hogy mikor mar a tantaryfelvetel elindult, akkor se lattuk a targyakat... ugyh bementunk a HIR-be, es ott beallitottak, onnantol mar siman ment minden.

De ebben tenyleg ne bizzatok h segitenek, el se tudom kepzelni, h ezt hogyan. Nem fognak mindenkit beultetni az infoterembe, hogy akkor most egyutt felvesszuk... A gepeknel, ahol tudsz netezni, majd jarkalnak egyenpoloban felsobbevesek, es vagy odamennek hozzad vagy nem, vagy odahivod oket vagy nem.

Es ha nem azonnal veszed fel a targyaidat, akkor sincs gond tenyleg, csak lehet akkor este 6ra jutsz be olyan orara, ami van elobb is, csak mar betelt. Szoval a jo idopontokert, tanarokert megy a "harc".

2012. aug. 20. 16:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Most már a csoport 90%-ánál rendben van a dolog és látják a tárgyakat, csak én és még pár szerencsétlenül járt társam nem látunk még mindig semmit (pedig minden beállítás jó), azt hiszem ebből holnap reggel telefonálás lesz.
2012. aug. 20. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!