Hogyan gondolják ezt a mindennapos testnevelést?
Nem azért, az alapötlet szerintem teljesen jó, mert tényleg tök keveset mozgunk, a heti 2 tesi pont semmit nem ér, főleg mivel mire felöltözünk, mire beállunk, bemelegítünk, tényleges mozgásra nagyjából 30 perc marad, ráadásul az diákok nagy része ellógja, büntetés nélkül (hamis igazolás, stb.)
De nálunk már így is meg fognak szűnni a szabsávok, mert a diákoknak és a tanároknak is túl magas az óraszámuk. Tehát már a továbbtanulási esélyeinket csökkentették (jó, nem draztikusan, de azért számítana az a plusz egy év biosz vagy bármi).
A tesiszabsáv is megszűnik ugye ezáltal, ami heti 2 óra volt mindenkinek, az ment be, aki akart. Most meg 6 osztálynak (öt kilencedik évfolyam, és egy ötödik) kell minden nap a három tesitanár közül órát tartani. Ez tán egy kicsit több lesz, mint az eddigi óraszám...
Ez így vajon most hogy lesz?
Jézusom, hideg betonra, egy szál tornadresszben...ehhez csak gratulálni tudok.
Tényleg ezeket a délutáni szabad foglalkozásokat kéne "erőltetni". Én is néztem az öcsémnek valami sportot, és brutális összegek vannak.
Én tényleg csak annyiban vagyok érintett, hogy nem lesz szabsáv. Nekem konkrétan továbbtanuláshoz nincs rá szükségem, de bejárogattam, hogy mozogjak egy kicsit.
És a felfordulás miatt. A sulim alapból is nagyon össze-vissza, gyatra programszervezés, folytonos késések, most ugye igazgatóválasztás, meg minden nyavalya. Pedig amúgy egy jó suli, mindig benne van az országos 30-ban,de ez nagyon nem megy nekik:D Ezzel biztos, hogy lesznek gondok. Az is lehet, hogy be sem tartják majd:D
De a tanulók biztos, hogy sztrájkolni fognak.
"Ez még egy okot generált, hogy a fiatal családosok is elhúzzanak a vérbe, ha a gyerekeiknek jót akarnak. "
Én írtam a 8. és 9. választ. Nálunk ez történt, a gyerekeim érdekében lépünk. A követlező tanévet nem itt fejezik be, már tudják is a gyerekek és készülnek a csomagokkal. Nem lesz máshol sem kolbászból a kerítés, mondtam is hogy készüljenek fel a kezdeti nehézségekre, de azért idővel belejönnek. Persze nem a magyar iskolarendszer a fő ok, csak a sok közül az egyik. Amúgy több ismerősöm is lépett le gyerekkel, a legjobb barátnőm hárommal. A legnagyobb itthon is járt 2 évet suliba, most hogy felmerült, hogy egy évre hazajönnének, a gyerek sírógörcsöt kapott, hogy többé magyar iskolába ő be nem teszi a lábát. Végül nem jönnek...
Kolláganőm szintén 3 gyerekkel, plusz a legnagyobb lánya fiúját is vitték.
"Jézusom, hideg betonra, egy szál tornadresszben...ehhez csak gratulálni tudok. "
Ez 3 éve volt, a mai napig rosszul érzem magam, hogy nem rontottam be a suliba, követelve, hogy beszélhessek az igazgatóval... csak tudod nem az én gyerekemet tanította, én csak annyit tudtam tenni, hogy amikor az enyémek mentek suliba, nem oda vittem őket, holott oda tartozunk.
A mai napig kint tartják a tornaórákat, kint futnak a gyerekek a betonon (nagyon jó ám a térdüknek), az egyik szakaszon az autók mellett. Nem balesetveszélyes, mert van járda, mellette egy pici földsáv néhány nyeszlett fával, tehát a gyerekeket nem ütik el, na de a kipufogógáz!!! Eleve futás közben szaporábban veszik a levegőt és mindezt úgy, hogy folyamatosan húz el mellettük autó, mert forgalmas az a szakasz.
Agyrém az egész.
Tudod én azt nem értem ám, hogy hol vannak a szülők ilyenkor. Miért nem fogunk össze? Ahol pl van iskolai erőszak 1-1 tanuló miatt és az iskola nem tesz semmit, miért nem mondják a szülők, hogy oké, következő héten hétfőn nem mennek be a gyerekek az iskolába. Úgyis lehet 3 napot igazolni, egy erre megy el. Aki nem tudja megoldani a gyerekfelügyeletet, ott a többi szülő segítene. Egy napot a gyerek is kihagyhat, viszont jelzés az iskola számára.
Vagy miért nem lépünk fel egységesen, hogy ne kelljen úgy menni a suliba mint a málhás szamár. A gyerekek mellé simán tudnék foglalkoztatni egy serpát.
Ha valaki szót emel, a többi szülő csak meghúzza magát. Egyik szülőin mondott valamit a tanár, én voltam egyedül aki tiltakozott. Más szülő bólogatott, vagy utána mondták többen hogy igazam van, ez nekik is probléma. Akkor könyörgöm miért nem lehet ezt megbeszélni????
Utolsó, akkor lehet olvastam is már valahol a válaszaidat :)
Ez sajnos a tipikus birka magyar mentalitás, amitől nem tudunk szabadulni. Pedig igenis ki kell állni egymás mellett.
Mondok egy barátnőm által mesélt példát. Illetve bemásolom, és kiegészítem mert máshova is leírtam már.
"Ő végig egy 'elit' gimibe járt(szülői erőszakra), ott olyan volt, hogy az osztályfőnök szabályosan üvöltött,mert a diákok nem akartak nyaralást fizetni az összes tanárnak! Addig erőszakoskodott, egy pár gazdagabb szülővel egyetemben, míg kifizették! Olyan ajándékot találtak ki pedig, ami emlék is, hasznos is, egyedi is, névre szóló is, de mivel nem ért tízezreket, csak kb ötezret, fenyegette a diákokat, és üvöltött velük, hogy ugyan mit képzelnek magukról."
Na ehhez hozzáteszem, hogy barátnőm családja tipikusan az elit lehetne csapat, mindenáron oda akarnak tartozni, egyetem meg kutyafütyi, mindegy ha büfé is, de kell, kötelező. A kedves évek óta munkanélküli apuci ajánlotta be a horror osztálypénz összegeket, mert nekik fut rá, az osztályuk nagy része meg nyögte, mert van akit épp kilakoltattak, de ha nem fizetik, naná, hogy le van nézve szülő-gyerek. És nyakam rá, hogy az osztály 90%-a nem is akarta fizetni, tudván, hogy mire megy el. De kötelező. Ja, azt mondtam már, hogy a gyerekeik csak diplomással haverkodhatnak? Pedig egyik sem kiskorú már rég. De ez már egy másik történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!