Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért lett manapság divat...

Miért lett manapság divat fősulira, egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Középsuli után mindenki irány a felsőoktatás, értékes szakmunkás meg sehol. Pedig ebből van óriási hiány, itt lehet jól keresni, nem ilyen "bölcsész" diplomákkal.

Túl van telítve a felsőoktatás, aztán a frissen diplomázottak sírnak hogy nincsen munka, egy jó asztalos meg szarrá keresi magát. Ja, és mamár szinte az öszes egyetemista elvan szállva magától, és lenézi azokat akik két kezi munkából élnek. Miért van ez?

2012. aug. 14. 18:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%

"egy jó asztalos meg szarrá keresi magát"

Nosza, akkor menj asztalosnak! Mire vársz még?

Elhelyezkedéstől függetlenül pedig nyisd ki a nyelvtan könyvedet, több helyesírási hiba is van a hozzászólásodban!

2012. aug. 14. 21:04
 12/19 anonim ***** válasza:
45%
Én soha nem néztem le a szakmunkásokat,azt a fajtáját utálom,aki olyan,mint te,h ha ő nem ment egyetemre,akkor mindenki szar, aki odament.Én azért megyek egyetemre,mert ott tudom azt tanulni,ami érdekel,másrészt van eszem hozzá,harmadrész most vagyok fiatal,mikor tanuljak ha nem most? És nem csak a pénz miatt,hanem mert ezt senki nem veszi el tőlem.Ha pedig te irigy vagy azokra,akik mennek,akkor hajrá,előtted is ott a lehetőség.
2012. aug. 14. 21:10
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Én nem tudom más egyetemi szakon, hogy van de én soha nem hallottam, hogy egy csoport társam is szidta volna a szakmunkásokat. Szerintem ez elég hülyeség. Azért elég sok diák szülei szakmunkások, látja mennyit dolgoznak és nem szidja őket. Pont ezért is meggy egyetemre mert azt látja, hogy a szülei is csak napról napra élnek, és a tanulásban látja a megoldást. Különben pedig egyetlen szakmunkás sincs kitiltva semmilyen egyetemről. Mehet szakmunkás után érettségizni utána pedig egyetemre is mehet. Én is így csináltam.
2012. aug. 14. 21:33
 14/19 anonim ***** válasza:
79%
Én pl. totál depressziós lennék, ha fizikai munkából kellene megélnem. Próbáltam már diákmunkák keretében, és nekem ez nagyon nem jön be. Emellett természetesen szükség van mindenféle szakemberre, legyen az kőműves vagy gyógytornász. Egyébként is jobban szeretem az agyam lefárasztani, dolgoztatni, mérnöki szakon vagyok a BME-n, tény, hogy vannak pl. itt páran, akik leszólják a szakmunkásokat, de nem ez a hangsúlyos, sokkal többen úgy gondolkodnak, mint én. Ha valaki normális, rendes ember, az nem a végzettségétől függ. Egyébként sajnos tényleg nem keresik magukat halálra a szakmunkások sem.
2012. aug. 14. 22:15
 15/19 anonim válasza:
61%

Sejtettem, hogy erre az oldalra csak buta, szakmunkások járkálnak, és terjesztik a butaságaikat, azért e sok lepontozás, mert nem tetszik, amit látnak, amiért ti jobban összehoztátok az életeteket, mint ők. És erre csak úgy tudnak reagálni a maguk kis buta szintjén, hogy akkora lepontoznak.

Csak kár, hogy a nem tetszik és a hasznosság két különböző dolog, de hát hiáab is magyaráz az ember ezeknek.

2012. aug. 14. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy abban egyetértek, hogy lenézik a szakmunkásokat, mert nálunk kb. minden tanár elmondta a szarkasztikus véleményét a lakatosokról például.
2012. aug. 14. 23:22
 17/19 anonim ***** válasza:
70%
Rengeteg szakmunkásból lett már tudós, államférfi, Nobel-díjas stb.. Nem kell lenézni azért a diplomásokat, mert lusta voltál tanulni a középsuliba, és mehettél egyből dolgozni utána. A tanulás is munka, még ha te ezt nem is tapasztalhattad nagyon, és azért nem kell lenézni a továbbtanulókat, mert később esetleg megtérül a tanulásba fektetett munkájuk és könnyebb, kevesebb munkával is meg fognak tudni élni..
2012. aug. 15. 12:40
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

Én mérnöknek tanulok, de nem hogy nem nézem le a "szakmunkásokat", ugyanúgy emberként tisztelem és becsülöm őket. Ha nem tenném, nem is lenne hosszú életem ebben a szakmában, hiszen valahol mindig összefügg minden mindennel.

Ha én mérnökként akarok utat tervezni, ahhoz kell egy csomó engedély, hivatali ember és jogász. Kell egy mérnök aki megtervezi, kell egy mérnök, illetve kivitelező cég, aki megvalósítja és kellenek kétkezi munkások, akik ténylegesen meg is építik.

Én a "főnökükként" felelek az ő munkájukért, relative tőlem kapják a pénzüket, függnek tőlem. DE! Én is függök tőlük, mert ha valamit sz*rul csinálnak, annak én fogom meginni a levét, tehát a kölcsönös megbecsülés és tisztelet elkerülhetetlen egy olyan munkakörben, ahol az ember nem csak hogy szakmunkásokkal, de sokszor 8 általánossal sem rendelkező, de a munkájához jól értő emberekkel dolgozik együtt.

Azt kell megérteni, hogy attól, hogy nekem lesz egy diplomám, még a saját munkámban is szükségem lesz jó szakmunkásokra, hát még az élet egyéb területeit ne is említsük. Attól hogy diplomám lesz, még szeretni fogom reggelire a friss péksüteményt (pékek), még szükségem lesz új ruhára (varrónő, szabó), még el kell vinnem az autómat szerelőhöz (autószerelő), meg akarom csináltatni a méretre szabott konyhaszekrényemet (asztalos), stb stb. Ergo lehet én érteni fogok egy valamihez, amit azért választottam, mert minden vágyam, hogy ezzel foglalkozzak a jövőben, de egy cseppet sem becsülöm alá azokat az embereket, akik alacsonyabb képesítéssel bármi mást dolgoznak, mert ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak!

2012. aug. 15. 14:11
 19/19 anonim ***** válasza:
64%

Hát én megfordulok gyakorta szakmunkások között, de amit ott kapok csak azért, mert egyetemre járok, ehj... nem egyszerű. Komplexusoktól gyötört, frusztrált, irigy szakmunkást nem nézhetünk le diplomásként, de ő lenézhet engem, mert próbálok a jövőmért tenni és nem ragadok le a tanácsainál, ami engem, a diplomámat, vagy a várható jövőmet minősíti? Ezt akkor most hogy?

Lehet csak én fordulok meg rossz helyeken, de sok szakmunkás így vélekedik, teljesen más világ, igazából se érdekem, se erőm, se kedvem meggyőzni senkit. Én teszem a jövőmért azt, amit jónak látok, és kész. Persze van üdítő kivétel, ami tiszteletre méltó.

A kérdéshez meg: azért, mert megtehetik. Ha a szakmunkásnak hajdanán lett volna lehetősége, ereje, érdeke felsőoktatásba menni, megtette volna. A meg nem kapott, vagy ki nem használt lehetőségért nem érzem magam felelősnek, az az ő élete. Attól nem vagyok rossz ember, hogy élek a lehetőségekkel, és igenis elmegyek egyetemre, ha tehetem. Mert én úgy vélem, hogy jobb kitörési lehetőség mint a szakmunkásképzés.

Ha a jó asztalos szarrá keresi magát, akkor sokaknak egyszerű a válasz: tessék asztalosnak menni. Ha mégsem, örülj, hogy nincs konkurencia.

"Túl van telítve a felsőoktatás, aztán a frissen diplomázottak sírnak hogy nincsen munka"

Hol hallottál olyat, hogy túltelített a felsőoktatás? Hol sírnak a diplomások? Pontosan mely diplomások sírnak? Ez amolyan általánosítás, ami pont erre jó, hogy ne kelljen belemerülni a dolgokba, gondolkodni és észrevenni, hogy nem minden fekete és fehér. Jajj...

2012. aug. 17. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!