Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kötelező-e indítani a szakot,...

Kötelező-e indítani a szakot, ha megvan az 5 fő, akinek a pontszáma is megvan?

Figyelt kérdés

A szakot min. 5 fő, max. 15-főben állapították meg.

Ha nem indítanak 5 fővel, lehet-e fellebezésel élni? (mivel így hírdették meg)

Honnan tudom meg, hogy mind az öt főnek meg volt-e ponthatára?

2009. júl. 21. 11:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek az az érdeke, hogy elinduljon a képzés, tanárnak, diáknak, egyetemnek egyaránt. Az adott intézmény honlapján a pontszámok kihirdetése után kinn lesz, hogy indul-e a képzés, vagy sem. Elvben nem kötelező elindítaniuk a képzést, még akkor sem, ha megvan a minimum létszám, viszont ahogy mondtam, érdekük. Ha mégsem indul a képzés, akkor sincs fellebbezési jogod. Az egyetem saját jogkörébe tartozik eldönteni, indít-e valamilyen képzést, vagy nem.
2009. júl. 21. 11:39
 2/2 anonim ***** válasza:
A ponthatárokat a jelentkezők pontjai határozzák meg. Ha az az 5 ember első helyen jelölte meg a szakot, akkor szuerintem indul. Ha valamelyikük nem és máshová felveszik, szerintem akkor már nem... Melyik egyetem/fősuli ez? Sok sikert a felvételihez. Én is idén felvételizek. :)
2009. júl. 23. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!