Hol jobb egyetemistának lenni? Szegeden, Debrecenben vagy Budapesten?
Hát, akkor én tudok nyilatkozni. Pesten voltam gimnazista, bejárós voltam egy Bp melletti kisvárosból. Nem szeretem a várost, megutáltam. Nekem befogadhatatlanul nagy, és a külváros borzalmasan "gettós" és lepukkant. Tipikus multikulti, nyugati metropoliszra hajazó város. Mindenki siet, sok a gazdag, de mégtöbb a nagyon szegény.
Jelenleg Szegeden vagyok, ez volt a tervem, hogy idejöjjek. Hát nagy váltás volt. Azért annyira nem kis város, hogy mindenki ismerje egymást, ezért nincs meg az a tipikus kis vidéki város hangulata. De nem is oly nagy, hogy meglegyen a világváros-fíling. Valahova a kettő között megragadt. Néha unalmas, néha izgalmas, ez mindig az embertől függ, hogy hogyan éli meg. Ha vizsgaidőszakban a szobában punnyadsz, és hétvégén is maradsz, akkor unalmas, kihalt a város. De egyébként pörög. nagy váltás volt nekem, hogy érezhetően többet süt a nap és erősebben, mint pesten :) ez számomra pozitivum.
Debrecenben még nem jártam.
Én meg Debrecen mellet döntenék.
Élhető város tisztességes árakkal, kiváló infrastruktúra, remek oktatók, szuper felszereltség, hatalmas bulik, elhelyezkedési lehetőségek - mondom ezt úgy, hogy laktam szegeden (másfél évet) és Pesten is (2 évet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!