Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hol jobb egyetemistának...

Hol jobb egyetemistának lenni? Szegeden, Debrecenben vagy Budapesten?

Figyelt kérdés
Debrecen lenne a legközelebb, Budapest a legtávolabb. Úgy tudom, hogy az albérlet és a megélhetés Pesten sokkal drágább.
2012. júl. 31. 15:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nyilván ezt a kérdező is tudja. Nem vitatkozott itt senki, csak leírta, amit tudott, meg amit tapasztalt. Aztán majd a válaszok alapján mérlegel a kérdező. Ennyi.
2012. aug. 1. 14:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, akkor én tudok nyilatkozni. Pesten voltam gimnazista, bejárós voltam egy Bp melletti kisvárosból. Nem szeretem a várost, megutáltam. Nekem befogadhatatlanul nagy, és a külváros borzalmasan "gettós" és lepukkant. Tipikus multikulti, nyugati metropoliszra hajazó város. Mindenki siet, sok a gazdag, de mégtöbb a nagyon szegény.

Jelenleg Szegeden vagyok, ez volt a tervem, hogy idejöjjek. Hát nagy váltás volt. Azért annyira nem kis város, hogy mindenki ismerje egymást, ezért nincs meg az a tipikus kis vidéki város hangulata. De nem is oly nagy, hogy meglegyen a világváros-fíling. Valahova a kettő között megragadt. Néha unalmas, néha izgalmas, ez mindig az embertől függ, hogy hogyan éli meg. Ha vizsgaidőszakban a szobában punnyadsz, és hétvégén is maradsz, akkor unalmas, kihalt a város. De egyébként pörög. nagy váltás volt nekem, hogy érezhetően többet süt a nap és erősebben, mint pesten :) ez számomra pozitivum.

Debrecenben még nem jártam.

2012. aug. 3. 23:18
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szegedet nem ismerem, Debrecent igent, szerintem Debrecen egy szép, kedves város, főleg annak aki egy sokkal kisebb városból jön, az mindenképpen jobban fogja szeretni. De szerintem Debrecen nyomába sem érhet Budapesten. Pl: Aki túrázni akar tud Budapesten, a hegyek miatt, aki folyót akar ott a Duna, aki fesztiválokat, és híres előadókat akar hallani az egyértelműen budapest, aki pl szereti a színházat az budapest mert itt debrecenben nem sok választási lehetőséged van. Pesten van az operett színház, illetve ha komolyzenére vágysz az is van, míg debrecenben se színvonalas színház, se színvonalas koncert sincs, ha bulizni akarsz debrecenben akkor nem sok választási lehetőséged van, a szabadidődet vagy tanulással, vagy beülsz valami helyre (kocsma, kávézó), vagy filmnézéssel, plázázással tudod eltölteni, míg Budapesten annyi kultúrális lehetőséged, rengeteget tudsz sétálni, átmehetsz szentendrére, tele van kirándulóhellyel. Nyílván aki egy csendesebb, és olyan átlagos egyetemi életre vágyik, annak szerintem nem rossz választás debrecen, de aki mint én is, kultúrára, hegyekre, sétálásra, folyóra, jó bulikra vágyik az egyértelmű Budapest. De nyílván attól is függ, hogy állsz a dolgokhoz! De tény Debrecenben nem sok látni való van, egy év alatt simán megtudsz nézni mindent kiismered a várost... míg budapestet nem hiszem...
2014. máj. 28. 22:04
 14/14 anonim ***** válasza:

Én meg Debrecen mellet döntenék.

Élhető város tisztességes árakkal, kiváló infrastruktúra, remek oktatók, szuper felszereltség, hatalmas bulik, elhelyezkedési lehetőségek - mondom ezt úgy, hogy laktam szegeden (másfél évet) és Pesten is (2 évet)

2016. júl. 1. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!