Még lehet belőlem orvos, úgy hogy egy elég rossz iskolába jelentkeztem?
már felvettek 3.-os leszek, az iskolába kitűnő tanuló vagyok..de én inkább egyetemre, orvosi szakra szeretnék menni..lehetséges ez?
mi a teendőm?
értem,köszönöm..
1. továbbra is jól tanulok a jelenlegi iskolámban (az egyáltalán számít vmiben is??)
2. jól megírom az érettségit.
3. jelentkezek egy orvosi egyetembe.
és az elkövetkező időkben még jobban tanulok
szóval akkor ennyi?
Kis módosítás azért:
1) a jelenlegi iskolád csak annyiban számít, hogy mennyire jó felkészítést kapsz az érettségire, más szempontból amúgy teljesen lényegtelen. Egyébként önszorgalommal, különtanárral is szuperül fel lehet készülni az érettségire, ha netán nagyon gázos lenne a sulid.
2) Előbb jelentkezel az egyetemre, és majd csak utána fogsz érettségizni. Legalábbis optimális esetben.
Két módszer van a felvételi pontok kiszámítására:
1. Figyelembe veszik az utolsó két év jegyeit (év végi), de csak néhány tantárgyból: magyar, idegen nyelv, matek, töri, választott tárgy - azt hiszem ezeket.
2. Fantasztikusan sikerül a 2 emelt érettségid, és csak ezeket számítjákbe. Ebben az esetben mindegy, hogy tanultál, a többi érettségi eredményed se érdekel senkit, csak a két emelt.
Azt a módszert használják majd, ami neked kedvezőbb.
Bővebb információért látogass el a felvi.hu-ra, amit ott találsz, minden hivatalos, kivéve a fórumot persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!