Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg olyan rossz az orvosi...

Tényleg olyan rossz az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus szak (azon belül a laboratóriumi orvos?

Figyelt kérdés

Elég sok dolgot olvastam, de a laboratóriumi orvosról szinte semmit. Sokan mondták, hogy maximum asszisztens lehet valaki. Eddig ez szerettem volna lenni, de most kicsit csalódtam. Azt hittem, hogy egy laboratóriumban kutatok, szövetmintákat elemzek...stb.

Gondolkoztam még a pszichológián és a jogon. Sokan mondják, hogy magolós, de szerintem nincs olyan tantárgy, ahol ne kellene valamit bemagolni. Sajnos, most nem tudom, hogy milyen szakra lenne érdemes menni.

2011. jan. 27. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus szakon belül nincsen laboratóriumi orvos szak mert előbbit sima egészségtudományi karon oktatják, míg utóbbit az orvosi egyetemen. Hatalmas különbség van a kettő között és nem sok köze van egymáshoz.
2011. jan. 27. 18:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Valamit félrekattinthattam, tehát ezek vannak:

-orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika--ez érdekelne

-orvosi kutatólaboratóriumi analitika--és ez

-képalkotó diagnosztikai analitika

-optometria

2011. jan. 27. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Jah értem. Így már értelmesebb.

Hát igazából minden attól függ, hogy érdekel-e a szakma.

Munkát fogsz vele kapni az biztos.

Szerintem nem rossz szakok ezek. Anno én is jelentkeztem, csak közben máshova vettek föl.

2011. jan. 27. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Voltál nyílt napon? Én elmentem és szívesen jelentkeznék, ha nem vesznek fel orvosira vagy biomérnöknek, mert ez is érdekel, csak van vele pár probléma.. Főiskolai képzés, nem egyetemi; a fizetéssel kitörölheted a fenekedet:(; levelezőn van csak. Szóval ezek:(
2011. jan. 30. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karon belül van az orvos mellett. Az lehet a probléma, hogy sokan keverik valamivel? Ehhez orvosi képzés van írva.
2011. jan. 31. 17:27
 6/7 anonim válasza:
100%

szia,

Én a Pécsi Egyetem orvosdiagnosztikai analitikus szakát végezetem el 2005ben!Akkoriban az analitikus és a képalkotó 2 külön szak volt,ma már 1 csak szétválik 1 év után.

a laboratóriumi orvos...orvosi egyetem után 4-5 éves szakmai gyakorlat után válik azzá.

tehát a különbség az hogy az egyik főiskola a másik orvosi egyetem.

De idén elindult az analitikusok egyetemi kiegészítő továbbképzése! a 1,5 éves kutató analitkus! Pécsi Tudegyetmen.

De ha azon gondolkozol,hogy jogra vagy pszichologiara mennél..nem értem,nem is egy téma hanem 3 különböző..

Ezek nem magolós szakok mármint az enyém az analitikus..tömény kémia 2 évig,utána pár magolós de nem sok..ha kérdesed lenne kérdezz bátran.pusssz

2011. márc. 9. 12:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát érdekel mindegyik és mennek is. Különbözőek, de sok minden érdekel. :-)
2011. márc. 10. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!