Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyelvi előkészítős osztályról...

Nyelvi előkészítős osztályról vélemény? Főleg azok válaszát várom akik oda jártak

Figyelt kérdés

Sziasztok!

szeptembertől középsulis leszek,szakközépiskolában,egy angol nyelvi előkészítős osztályban

több kérdésem is lenne(ezért bocsi)

1.mennyi könyvetek van?mert amit küldtek "tankönyvjegyzék" csak 2 könyvet vagyis munkafüzetet tartalmaz infósat és matekosat ..

2.milyen táskátok van, egyáltalán középsuliba milyen táskával szoktak járni?

3.szerintetek jól döntöttem,hogy a nyelvi tagozatot választottam?

A suli amúgy közgazdasági iskola :)

ha hosszú lett bocsi csak kicsit izgatott vagyok:DD

14L

2012. jún. 20. 14:49
 1/9 anonim válasza:
93%
Szia. Én is angol nyelvi előkészítős osztályba jártam. Így visszanézve nem sok haszna volt. Anyanyelvi szinten beszélek angolul, de nem a suli miatt. 9.-ben nem sok tankönyvünk volt, mivel a nyolcadikos anyagot vettük egész évben. Ugyanolyan táskával jártam minden évben, de azóta ugye már más a divat. Annyiból jó az előkészítő, hogy van egy laza éved még a nehézségek előtt, de másra nem nagyon. Irigyeltük az évfolyamtársainkat, akik emiatt ugye egy évvel előbb érettségiztek, hogy ők már túl vannak rajta, amikor nekünk még volt egy év.
2012. jún. 20. 15:46
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Lehet ,hogy egy iskolába megyünk :D

Én is nyelvi előkészítőre megyek egy közgazdasági suliba :) Budapesten van. Te is egy Bp-n lévőbe mész?? :D

14/L

2012. jún. 20. 15:53
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat:)

második:nem én BAZ megyei vagyok:DD

2012. jún. 20. 16:06
 4/9 A kérdező kommentje:
am Ózdra megyek:)
2012. jún. 20. 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy ilyen osztályba megyek, remélem azért lesz valami haszna. :) Bár nekem egy gimnáziumban lesz ez a nyelvi előkészítő.

És hát valami ötszörös volt a túljelentkezés, és 4,7-es átlaggal se túl könnyen jutottam be, szóval azért remélem lesz haszna, nem úgy mint az első írta.

2012. jún. 20. 16:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsővel értek egyet... habár nem nyelvis osztályba járok, de ebbe a gimibe is van, és felvettek volna oda is...de csak 2.ként jelöltem meg annak idején, az a +1 év miatt... Most vagyok 3.os és egyáltalán nem bánom... Sokaktól hallom hogy megbánták...Persze biztos van haszna. Több vabgy keveseb. Ez függ az iskolától is, mert iskola-iskola között is óriási különbségek vannak.

(Én tapasztalatom is az, hogy az ember nem az iskolában tanul meg valamit igazán, hanem önszorgalmából..., ahogy a kiváló sportolók se azért kiválók mert edzésre eljárnak...) de ismét szeretném kiemelni, hogy én nem nyekes osztályba járok:)

2012. jún. 20. 18:49
 7/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2012. jún. 20. 22:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem nyelvi előkészítős osztályba jelentkeztem, de visszagondolva megbántam. Jobb lett volna. Az igaz, hogy plusz egy év az iskolába, amikor alig várom hogy év vége legyen annyit kell tanulni. Attól függ mennyire állsz jól a nyelvekből. Gondolj bele, hogy hány ember jár nyelviskolába vagy magántanárhoz és fizet kemény 10ezreket, az iskolában pedig ingyenes az oktatás. Persze az sem mindegy, hogy milyen a nyelvoktatás az iskoládban. Ha rossz akkor viszont kész szenvedés az év, de ha jó, akkor korábban leteheted az egyik nyelvből az érettségit másikból nyelvvizsgát. Nagy előny ha tovább akarsz tanulni.
2012. jún. 21. 20:08
 9/9 anonim válasza:
Én most megyek 11.be és megbántam a nyelvi e.k-t! Sok ideig tart, inkább mentem volna gimnáziumba vagy szakmára. Viszont lehet, hogy ha munkára fogsz jelentkezni jól mutat majd az önéletrajzban a nyelvi előkészítő! :)
2012. júl. 9. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!