II. számú női klinikán (Üllői út) a babának mit kell vinni a bent töltött napokra? Mit adnak és mit nem? Mik a tapasztalatok a szülészetről és a csecsemő osztályról?
Ruhát, köldökápolót, popsikrémet adnak, mást nem. Ők fürdetik, ezért ilyen felszerelés nem kell, de popsitörlő, pelenka igen, azt kérnek is fürdés előtt egyet, a többi peluscserét Te intézed.
Textilpelus kell még, hogy legyen min büfiztetni, másra most nem emlékszem, rég volt már az a 2 évvel ezelőtt.:)
Szia!
Bár én március elején fogok ott szülni, de a szülésznő nekem ezeket mondta!
Babának: Eldobható pelenka, törlőkendő, textilpelenka, vékony sapka, kis kesztyű, szerintem nem hagytam ki semmit! De ha ott fogsz szülni kérdezd meg a szülésznőt vagy a nőgyógyászod, ő biztos pontosan el tudja neked mondani!!!! Te mikor szülsz ott?
1. vagyok.
Kis kesztyűt is adnak a karmolós babáknak ha kérnek, de van akire automatikusan rárakják. A szobatársam 2 pár kesztyűt is elvesztett, mert a fiát fürdetés után nem abban hozták vissza, gondolom azt hitték, hogy az is kincstári és kidobták a szennyesbe minden este. Nem lett meg egyik pár sem, anyuka elég szomorú volt, mert nem volt nekik több. Van ott kórházi is, jó az.
A sapkát is adtak a kisebb, fázósabb babákra, de vigyél ha gondolok, csak vigyázz, ha leadod a babát, lehet, hogy a saját cuccok már nem jönnek vissza vele.
Sem a szobába, sem a folyosóra, de még az előcsarnokba sem jöhetnek be a látogatók. Ez jó és rossz is, mert nem kell az idegeneket kerülgetni és nem hoznak be bacilust és koszt, de így neked kell kimenned, ha találkozni akarsz a rokonokkal. Van egy lépcsőház, ennek üvegajtaja van és ablakai, innen nyílik az előcsarnok ahonnan pedig a folyosó, majd innen a kórtermek. A lépcsőházban kell maradni a látogatóknak, oda az előcsarnokba az üvegablakhoz tolhatod a babát, de ha személyesen is beszélni akarsz beszélni velük, akkor neked is ki kell menni a lépcsőházba ahol tömeg, és hideg van, ráadásul egy rövidke fém pad van ülőhelynek. Legalább is 2 éve így volt.Még az apuka sem jöhet be.
Én császáros voltam, még 5 percet is alig tudtam állni, persze a rokonok meg elvárták volna, hogy ott álldogáljak velük és beszélgessünk.:(
Szerintem nem a legjobb hely, bár fogalmam sincs, hogy milyen a többi. Nem foglalkoznak a csecsemősök senkivel és semmivel. Esténként elviszik a babákat fürdetni és kész, amúgy trécselnek és tévéznek.
A szülészeti nővérek olyanok mint általában máshol, ha kérdezik, hogy húzzanak ágyneműt, megteszik, de maguktól semmit.
Ebédelni ki kell menni egy társalgó szerűbe, odatolhatod magaddal a babát is.
A szoba egész normális volt, azt hiszem 6 ágyasban feküdtem. Saját fürdőszobája volt a szobának, az felújított, nagyon szép állapotú volt. Az ablakok huzatosak, és egész éjjel kajabálnak kint a kisebbségiek, folyamatos a szirénázás:)
Én az orvos miatt választottam a kórházat, magánhoz jártam és ő ott vezeti a szüléseket. De ha csak a kórház miatt mentem volna, biztos, hogy nagyjából utolsó a rangsorban.
Azért ne ijedj, simán ki lehet bírni, nekem hamar eltelt az a pár nap, és szerencsére jók voltak a szobatársaim is.
Boldog, könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!