Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sote 2-n mit kell magammal...

Sote 2-n mit kell magammal vinnem a kórházba? Babának lehet vinni ruhácskát?

Figyelt kérdés
2012. febr. 3. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a listát adta a szülésznőm:

terhes kiskönyv

személyi ig.

Taj kártya

Házassági any. kivonat (300 napnál nem régebbi), vagy apasági nyiltakozat

Leletek:vércsoport, hepatitis, AFP lelet, utolsó vérkép és uh.

2 db hálóing

Tena bugyi

1 zuhanyzós, 1 normál papucs

2 db törölköző

melltartó, zokni, köntös

tusfürd., fogkrém, fogkefe, hajcsat, fésű, sampon, hajszárító, wc papír, 1 csomag Tena Lady extra, papír zsepi,törlőkendő, ajakbalzsam, búzacsíraolaj (gátmasszázshoz)

fényképező elemekkel

szőlőcukor, mentes ásványvíz, szendvics vagy keksz (szülés utánra), cukros vagy rostos üdítő legalább 1 l

Hozzátartozónak:fehér, vékony póló és papucs(nem kötelező)

Cd:ha szeretnél zenét hallgatni

Gyermekágyra:

Szokásos kórházi kellékek (köntös, tisztálkodó szerek).Melltartó, melltartó betét, természetes hashajtó, telefontöltő, evőeszközök, pohár, bögre, pelenka, popsitörlő, kis zokni hosszú körmű babáknak.

35. hét környékén célszerű összepakolni.Apának otthon kikészíteni a baba és mama ruháját, amiben hazamennek.

A babának lehet vinni kisruhát, de a csecsemősök a kórházit adják rá.Sapit azért mindenképp tennék be neki, mert huzatos a folyosó.

2012. febr. 3. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia!A babának csak hazamenős ruhát vigyél, este fürdetésnél átöltöztetik a babákat, elég sanszos, hogy elkeveredne a saját ruhád...
2012. febr. 3. 18:38
 3/5 porcukormókus ***** válasza:

Az első tök jól leírta, én is ezeket vittem magammal. Én vittem magammal a mellszívómat is, és nagyon jól jött.

Ja: két csomagot készítettem; egyet a szülőszobára, egyet pedig a gyermekágyra.

2012. febr. 3. 21:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Köntös kell a vajúdásnál, vagy azt elég a szülés utáni csomagba betenni?
2012. febr. 3. 22:19
 5/5 porcukormókus ***** válasza:

Passz. Nekem nem volt rá szükségem, mert rögtön a szülőszobába tettek, nem kellett a vajúdóban várnom. A férjem ujjatlan polójában szültem, nekem az volt kényelmes. (ki is dobta hazafele, úgy néztem ki benne, mint a texasi láncfűrészes..:) )

Mondjuk én a gyermekágyon sem használtam, mert nem nagyon szeretem sem a köntöst, sem a hálóinget. A második napon már olyan ruhában voltam, amiben otthon is szoktam lenni.

Nem nagyon szólnak bele, hogy miben vagy.

2012. febr. 4. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!