Sote 2-n mit kell magammal vinnem a kórházba? Babának lehet vinni ruhácskát?
Ezt a listát adta a szülésznőm:
terhes kiskönyv
személyi ig.
Taj kártya
Házassági any. kivonat (300 napnál nem régebbi), vagy apasági nyiltakozat
Leletek:vércsoport, hepatitis, AFP lelet, utolsó vérkép és uh.
2 db hálóing
Tena bugyi
1 zuhanyzós, 1 normál papucs
2 db törölköző
melltartó, zokni, köntös
tusfürd., fogkrém, fogkefe, hajcsat, fésű, sampon, hajszárító, wc papír, 1 csomag Tena Lady extra, papír zsepi,törlőkendő, ajakbalzsam, búzacsíraolaj (gátmasszázshoz)
fényképező elemekkel
szőlőcukor, mentes ásványvíz, szendvics vagy keksz (szülés utánra), cukros vagy rostos üdítő legalább 1 l
Hozzátartozónak:fehér, vékony póló és papucs(nem kötelező)
Cd:ha szeretnél zenét hallgatni
Gyermekágyra:
Szokásos kórházi kellékek (köntös, tisztálkodó szerek).Melltartó, melltartó betét, természetes hashajtó, telefontöltő, evőeszközök, pohár, bögre, pelenka, popsitörlő, kis zokni hosszú körmű babáknak.
35. hét környékén célszerű összepakolni.Apának otthon kikészíteni a baba és mama ruháját, amiben hazamennek.
A babának lehet vinni kisruhát, de a csecsemősök a kórházit adják rá.Sapit azért mindenképp tennék be neki, mert huzatos a folyosó.
Az első tök jól leírta, én is ezeket vittem magammal. Én vittem magammal a mellszívómat is, és nagyon jól jött.
Ja: két csomagot készítettem; egyet a szülőszobára, egyet pedig a gyermekágyra.
Passz. Nekem nem volt rá szükségem, mert rögtön a szülőszobába tettek, nem kellett a vajúdóban várnom. A férjem ujjatlan polójában szültem, nekem az volt kényelmes. (ki is dobta hazafele, úgy néztem ki benne, mint a texasi láncfűrészes..:) )
Mondjuk én a gyermekágyon sem használtam, mert nem nagyon szeretem sem a köntöst, sem a hálóinget. A második napon már olyan ruhában voltam, amiben otthon is szoktam lenni.
Nem nagyon szólnak bele, hogy miben vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!