Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ZSKF -en milyen az államvizsga...

Slpknt kérdése:

ZSKF -en milyen az államvizsga? Sokat szoktak buktatni? Milyen a tanárok hozzáállása? Nehéz 2-est szerezni? Ki mennyit tanult az államvizsgára?

Figyelt kérdés

2012. jún. 17. 16:00
1 2
 11/15 HePe ***** válasza:
Ha normálisan végigtanulod a 3 évet és írsz házi dolgozatokat, meg magadnak írod meg a szakdolgozatot, esetleg voltál fél évet erasmussal külföldön...akkor ez nem kérdés! Akkor persze kell intenzíven tanulni a záróvizsgára, de nem a buktatástól kell rettegni! Így tilos hozzáállni! Tanulj, órai aktivitásod alapján ismerjenek meg a tanárok és akkor már akkora baj nem lehetséges...!
2013. nov. 11. 14:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Mindenféle negatív összképpel ellentétben a következőt tudom mondani: Nagyon jó iskola, sok nagyon jó tanárral, és sok bődületesen rossz tanárral. Vannak kemény vizsgák, a fontos tantárgyaknál, és vannak "kamus" vizsgák, a töltelék-tantárgyaknál. A komolyabb tárgyakat tanító tanárok nagyon jók, a töltelék-tanárok pedig keservesen rosszak. Összességében egy nagyon jó hangulatú, jó iskola, segítőkész szaktanárokkal és vezetőkkel. Én azt mondom, hogy érdemes volt ide jönni. Annál is inkább, mert a hasonló sulik esetében ugyanilyen negatív és pozitív beszámolókat olvashattok az interneten. Köszi, üdv.
2015. jan. 20. 11:25
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
A zsk nagyon gyenge suli.
2015. febr. 6. 06:54
 14/15 Frucsasz válasza:
59%
Na én pedig pont a BGF-ről jelentkeztem át a ZSKF-re, miután teljesítettem az alapozó tárgyakat, és egyáltalán nem bántam meg. A BGF-en a tanárok jó szokása, hogy rutinból buktatnak. Több tárgynál is van, hogy hiába kened-vágod az anyagot 100%-osan, az csak arra elég, hogy átmenj (volt, hogy az akkor még kb 100 fős évfolyamból egyedüliként kaptam 2-est, mindenki más bukott). Úgy éreztem több tárgynál is, hogy arra megy rá a tanár, hogy NE tudjunk átmenni a vizsgán. Ehhez képest a ZSKF-en valahogy képesek úgy tanítani, hogy az tényleg beépüljön, hasznossá váljon. Nem buktatni akarnak, és nem is magoltatni feleslegesen, hanem valóban hasznos gyakorlati tudást átadni. (Persze vannak kivételek, van olyan tanár, aki itt is ragaszkodik a szó szerinti magoláshoz, de hát ezt lehetetlen teljesen kiküszöbölni. Viszont ők általában a szakma szempontjából kevésbé érdekes tölteléktárgyat tanítanak, velük nem találkozol a záróvizsgán.) Én történetesen azért jelentkeztem át a ZSK-re, mert a BGF-en a szakirányválasztás 2 opcióból állt, és egyik sem dobogtatta meg a szívemet (unalmas, érdektelen, olyan szaktárgyakkal, amiknek az oktatási anyaga már 10 éve is elavult, 0 gyakorlati hasznossággal), míg a ZSKF-en több izgalmas, a mostani piaci igényeknek megfelelő szakirány is van. Úgy gondolom, az államvizsgán nem buktatnak feleslegesen. Összesen van kb. 30 tétel, és mind olyan, hogy azt valóban tudnod kell a diplomához. Aki megbukik, az nem is érdemli meg, hogy diplomája legyen. Nem sz*patnak feleslegesen.
2015. máj. 16. 18:40
 15/15 anonim ***** válasza:
A zsk-n minden nagyon könnyű.
2016. márc. 13. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!