Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vegyészmérnöknek mennyire...

Vegyészmérnöknek mennyire kell tudni a fizikát?

Figyelt kérdés

gimn. 4 éve alatt a kémiához nem kellett tudni olyan tudásanyagot, amit a fizika tantárgyból sajátít(hattam) el, ez egyetemen mennyire fog megváltozni? mennyire lesz szükségem a hullámtanra optikára meg hasonlókra?

(azért kérdem, mert fizikából írtó gyenge vok :S)

2012. jún. 16. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Van ilyen hogy fizikai kémia, azt illő tudni pld elektrokémia pirokémia meg egyéb közvetlen fizikával kapcsolódó kémiai folyamat.Azért az kínos amikor valaki nem tudja hogy azt hogy eloxáláskor az eloxálandó alumíniumot az anódra kell kötni mert a negatív oxigén csak ott oxidál.
2012. jún. 16. 23:13
 2/6 A kérdező kommentje:
mint fent írtam, a fizika, mint középiskolai tantárgy tudásanyagával nem vagyok nagyon tisztában, viszont, olyan fiz-kém témákkal tisztában vagyok mint az elektrokémia (, amit kémiából tanultunk).
2012. jún. 16. 23:24
 3/6 Silber ***** válasza:

Na, majd meglátod ott miféle fizikai kémiát és elektrokémiát kapsz...

PE-n az első két évben kap az ember konkrét fizika képzést, amelybe beletartozik kinematika, dinamika, hullámtan, relativításelmélet is. Ezen kívül elektromosságtan, elektronikai ismeretek, áramkörök- és alkatrészei. Na meg persze később van áramlás- és hőtan is, melyek szintén fizikai tudományok. Egy vegyészmérnöknek nem csak a kémiát kell tudnia, jártasnak kell lennie a fizikai jelenségekben is, tehát kezdj el tanulni.

2012. jún. 17. 00:57
 4/6 anonim ***** válasza:

alapból van az első félévben fizika + számolási gyak, de az nem vészes. a fizkém az teljesen más (pont kedden vizsgáztam belőle), de elhiheted, hogy olyan nehezet még életedbe nem láttál...

a helyedbe inkább a matektól paráznék, az szokott nagy buktató tárgy lenni az elején. igazából a fizika is max attól lehet nehéz, hogy mindent integrálással meg differenciálegyenletekkel fognak definiálni. ha nem értesz hozzá, akkor csak nézel majd, mint hal a szatyorba.

2012. jún. 17. 06:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tanuljátok már meg hogy mindenben amiben benne van hogy mérnök, a fizika és a matek az alapja. Vegyésznek kevesebb fizika, több kémia, gépésznek kevesebb kémia, több mechanika, villamosnak több elektromosságtan, kevesebb mechanika. De alapozótárgyak között ott vannak. Valószínűleg nem feltétlen az optika, de a fizika atomi szinten való tanulása elengedhetetlen a kémiában..
2012. jún. 17. 10:32
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2012. jún. 17. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!