Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik tantárgyat tartod a...

Melyik tantárgyat tartod a legfontosabbnak, és miért?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 19:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Alapműveltség? Manapság már minden alapműveltség.. Minden tantrágya alapműveltség, fontos hogy mindent tudj, mert az épp csak alapműveltség..

Szerintem a legfontosabb tantárgy az idegen nyelv. A jelenlegi helyzetben a legjobban megélni úgy tudsz, ha kimész külföldre. Tanulhatsz te itt törit, matekot, tökmindegy, mérföldekkel jobb élet van odakint.

2012. jún. 1. 20:22
 12/17 anonim ***** válasza:
De egyébként nem az a kérdés, hogy melyik a legideálisabb a továbbtanulásnál (akkor azon a véleményen lennék, min te azaz t.tudományos tárgyak), hanem hogy sztem melyik a legfontosabb. Véleményemnél azt vettem figyelembe, hogy melyik illik bele a hétköznapokba legjobban.
2012. jún. 1. 20:23
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Egyértelműen a biológia meg esetleg a kémia. Biológiában mondjuk én külön tartanék embertannál a betegségekről információkat, hogy mik a tünetek stb.

Aki pedig azt mondja, hogy történelem meg magyar, az csak azért mondhatja, mert azt szereti. Azok viszont semmi hasznosat nem nyújtanak az életedbe.

2012. jún. 1. 20:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik fontos egy bizonyos szinten.

A matek azért kell, hogy a boltban meg tudd nézni, hogy jól adtak-e vissza. Vagy ki tudd számolni, hogy ha hitelt veszel fel, mennyit kell majd visszafizetned.

A magyarból a szövegértés és a fogalmazás fontos.

Nézz szét ezen az oldalon...olyan hülye emberek vannak, hogy az már fáj. Le van írva vmi egyértelműen, és nem érti bakker. Az ilyet érettségire se engedném.

A biológia baromi fontos lenne. Ha az emberek kicsit többet tudnának a saját működésükről, akkor nem lenne ennyi abortusz, nem hinnének el minden baromságot, amit beadnak nekik....

2012. jún. 1. 21:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Most őszintén, aki azt mondja, hogy a történelem a legfontosabb, mégis miért?

Szerinted fontos az, hogy tudjam mi történt 100 évvel ezelőtt, de azt nem kell tudni, hogy hogy működik a női ciklus? Vagy azt, hogy hogyan kell kamatos kamatot számolni?

Vagy fontosabb, mint a normális szövegértelmezés?

Hát te nem vagy komplett :DDDD

2012. jún. 1. 21:10
 16/17 anonim ***** válasza:
matek és kémia. ezek jönnek veled szembe legtöbbször az utcán. csak ha nem értesz hozzájuk észre sem veszed. (vegyész vagyok). természetesen a magyar is fontos, hogy tud változatosan fogalmazni és helyesen írni, mivel hiába értesz jól mondjuk a kémiához, akkor is egy állásinterjún el kell adnod magad. ha nem tudod rendesen megfogalmazni a mondandódat, sose lesz melód. vagy ha a kitöltött papírod tele van helyesírási hibával...
2012. jún. 2. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:
A matek tényleg fontos, hogy tudd kezelni a pénzedet. Ugyanígy fontos a magyar is, ha nem tudsz helyesen írni, érthetően fogalmazni sehol nem kapsz állást. A történelem azért fontos, mert megtanulod az ország működését és látod, hogy mi vezetett idáig. A biológia is fontos, hogy tudd az emberi test működését, ezek mellett fontos az idegen nyelv és az informatika is, de úgy gondolom, hogy ez mind hozzátartozik ahhoz, hogy az ember "élni" tudjon. Aztán ezen kívűl, hogy ki mit tart fontosnak, az nézőpont kérdése. De ha mégis egyet kéne mondani akkor szerintem a legfontosabb a matek. (Nem azért, mert szeretem ezt a tantárgyat.)
2012. jún. 4. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!