Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti hány nap alatt tanultok...

Ti hány nap alatt tanultok meg egy 21 tételből álló tantárgyat, amiből vizsgáztok?

Figyelt kérdés
légyszi azt is írjátok oda hogy miből

2012. máj. 24. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen nehézségű, milyen a nyelvezete, mennyi definiciót tartalmaz meg hogy milyen hosszú egy tétel. Átalgosan 2 napot.

L/20

2012. máj. 24. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen értem hogy ezzel mire akarsz kilyukadni, vagy mit szeretnél belőle leszűrni.

Egy tétel lehet fél oldalas is, meg lehet 5 oldalas is. Nagyon nem mindegy. Meg persze az sem, hogy milyen tárgyból kell vizsgázni.

2012. máj. 24. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Ennyit egyszerre még nem kellett tanulnom, ezért konkrét választ nem tudok adni.

Most épp 13 tételt kellett megtanulnom töriből, pont két hetünk volt onnantól számítva, hogy tudtuk, mikor lesz a számonkérés. Én akkor elkezdtem tanulni, amikor kevesebb időm volt, akkor 1 tételt/nap, amikor több időm volt 2 tételt/nap. De volt 2 nap, amikor egyáltalán nem tanultam és az utolsó 2 nap már csak ismételtem.

Megérte, úgy érzem jól sikerült. :)

Nem szeretek mindent az utolsó pillanatra hagyni és azt gondolom nem tartok mét ott, hogy 1-2 nap alatt meg tanuljak 13 tételt úgy, hogy 3-4 nap, hét múlva is tudjam. Márpedig ezeket a tételeket szeptemberben is számon kérik majd, és érettségire is kell majd. Most megtanultam, nyáron néha előveszem, átolvasom, így szeptemberben már csak ismételni kell.

Na, kicsit eltértem a tárgytól, bocsi.

Tehát 21 tétel megtanulásához legalább 22 nap kellene nekem, de próbálnám úgy csinálni, hogy az utolsó napokban csak ismételni kelljen, ezért inkább 25 nap kellene hozzá. :)

Habár, ha olyan tantárgyról lenne szó, ami úgy sem kell nekem a jövőben, valószínűleg nem strapálnám magam ennyire, csak az utolsó egy hétben tanulnám. Hiszen, ha nem kell a jövőmhöz, akkor az sem érdekelne, ha 1 hét múlva nem emlékeznék a felére.

2012. máj. 24. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem szoktam a dolgokat az utolsó pillanatra hagyni, jó korán elkezdem és szép komótosan megtanulok mindent. Pl. most nekem az irodalom: minden nap kidolgozok 2 tételt, az kb. 10 nap, aztán minden nap megtanulok 3-at, kb 1 hét. Tehát nekem minimum 17 nap kell hozzá. Egy tétel kb. 3 oldal, tehát sokkal gyorsabban is lehetne vele haladni, de ha van idő, akkor minek...
2012. máj. 24. 19:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hétfőn vizsgáztam egy jogelméleti-filozófiai tárgyból. A kidolgozott tételsor 150 oldalas volt, 81 tétel, tehát egy tétel kb. 2 oldal - akkor 21 tétel lehetett úgy 42 oldal. Mivel az egészre volt két napom, így kb. 6 óra alatt tanultam meg ennyi anyagot.
2012. máj. 24. 20:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy milyen hosszú egy tétel,ahogy előttem is írták lehet fél oldal,1 oldal,2 oldal vagy akár 3 is. Én általában napi 2-3 tételt tanulok az emelt törire,a magyart csak utána fogom elkezdni,azokból meg az idén végig feleltünk úgyhogy csak ismételni kell,de azt meg sztem úgy fogom hogy 1 nap 2 irodalom és 2 nyelvtan tétel.
2012. máj. 25. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!