Ti hány nap alatt tanultok meg egy 21 tételből álló tantárgyat, amiből vizsgáztok?
Attól függ, hogy milyen nehézségű, milyen a nyelvezete, mennyi definiciót tartalmaz meg hogy milyen hosszú egy tétel. Átalgosan 2 napot.
L/20
Nem egészen értem hogy ezzel mire akarsz kilyukadni, vagy mit szeretnél belőle leszűrni.
Egy tétel lehet fél oldalas is, meg lehet 5 oldalas is. Nagyon nem mindegy. Meg persze az sem, hogy milyen tárgyból kell vizsgázni.
Ennyit egyszerre még nem kellett tanulnom, ezért konkrét választ nem tudok adni.
Most épp 13 tételt kellett megtanulnom töriből, pont két hetünk volt onnantól számítva, hogy tudtuk, mikor lesz a számonkérés. Én akkor elkezdtem tanulni, amikor kevesebb időm volt, akkor 1 tételt/nap, amikor több időm volt 2 tételt/nap. De volt 2 nap, amikor egyáltalán nem tanultam és az utolsó 2 nap már csak ismételtem.
Megérte, úgy érzem jól sikerült. :)
Nem szeretek mindent az utolsó pillanatra hagyni és azt gondolom nem tartok mét ott, hogy 1-2 nap alatt meg tanuljak 13 tételt úgy, hogy 3-4 nap, hét múlva is tudjam. Márpedig ezeket a tételeket szeptemberben is számon kérik majd, és érettségire is kell majd. Most megtanultam, nyáron néha előveszem, átolvasom, így szeptemberben már csak ismételni kell.
Na, kicsit eltértem a tárgytól, bocsi.
Tehát 21 tétel megtanulásához legalább 22 nap kellene nekem, de próbálnám úgy csinálni, hogy az utolsó napokban csak ismételni kelljen, ezért inkább 25 nap kellene hozzá. :)
Habár, ha olyan tantárgyról lenne szó, ami úgy sem kell nekem a jövőben, valószínűleg nem strapálnám magam ennyire, csak az utolsó egy hétben tanulnám. Hiszen, ha nem kell a jövőmhöz, akkor az sem érdekelne, ha 1 hét múlva nem emlékeznék a felére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!