Igazgatásszervező BA diplomával mennyi tantárgyat számít be az ELTE- jogász, Pázmány-jogász, Károli-jogász, Pécsi Tud Egyetem- jogász? Hány évet lehet lefaragni?
az teljesen mindegy,hogy melyik egyetem.
ha van egy igszerves diplomád akkkor úgy számítják be a tárgyakat, hogy 3 év alatt el tudod végezni a jogot.
gondolom az egyetemen mindent elmondanak részletesen, hogy hogyan kell intézni a papírokat
ELTE-n nem hinném, hogy bármennyit is lefaraghatnál, hiszen nagyon szigorú előfeltételek vannak az egyetemen. Római jogot nem tanultál igszervezőn, azonban a római jogra épül például minden tárgy. Ráadásul most változott a tanrend, a tárgyak is picit másabbak lettek.
Pl. Elte politológiára járó ismerősömnek nem ismertél el az Alkotmányjog 1 tárgyat, holott ugyanaz a tanszék tanította, ugyanabból a könyvből. Nos igen, de nekik nem kellett annyi és annyira mélyen tudni az anyagot, mind a jogászoknak.
Azért kérdezz rá a tanulmányi osztályon, hogy ez hogyan van, és van -e precedens.
Egyeteme válogatja.
Az előttem szólónak igaza van, ELTÉ-n nem ismernek el minden tárgyat, mivel sok eseben a követelmény igazgatásszervező szakon jóval alacsonyabb!
Elté-n a tanszékek minden esetben konkrétan mérlegelnek, hogy elfogadják-e az adott tárgyat. Megnézik a tanrendet, a tematikát, a kötelező könyveket. Az alap a 70%-os tematika egyezés. De ettől még nem biztos, hogy elfogadják. Amit valaki írt a politológusoknak a jogi tárgyaknál sokkal kisebb a követelmény, ezért egy alkotmányjog vagy közigazgatási jog tárgyat hiába oktat ugyan az a tanszék, nem valószínű, hogy jogász szakon azt elfogadják, mert ég és föld a különbség a követelmények között.
Bölcsész szakos filozófiát, Corvinusos közgázt, statisztikát majdnem minden esetben elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!