Szerintetek vidéki (Debrecen) önköltséges jogász szakon mekkora ponthatár-emelkedés várható?
Tudom hogy lehetetlen besaccolni és felesleges kalkulálni, de egyszerűen nem tudok leállni, folyamatosan ezen gondolkozom és kíváncsi vagyok mások hogy vélekednek róla. Mint tudjuk, mostantól az 500-as pontrendszer működik. Tavaly 205 volt a ponthatár, ám a minimum szint megemelkedett, 240-re. Vagyis minimum 15 ponttal emelkedik. De vajon ettől többel? Ha az állami képzést nem vesszük figyelembe, mivel ez Debrecenben megszűnt. csupán ~50 fővel jelentkeztek többen. Én 360 körüli pontra számítok, a tavalyi adatokat, statisztikákat figyelembe véve szerintetek mekkora az esélyem hogy bejutok? Első helyen jelöltem be. Ismétlem, tudom hogy felesleges kalkulálni hisz kiszámíthatatlan a rendszer, egyszerűen csak kíváncsi vagyok mit gondolnak mások, olyanok akik érdekeltek a témában.
Köszönöm!
Igen, ez igaz. Viszont, a mi családunk sem tudná kifizetni, így marad a diákhitel. Ha engem nem tántorított el, mást miért tenné? Ha jól tudom, Debrecenben a legolcsóbb a jogászképzés. Ennek ellenére, remélem Neked lesz igazad!
Köszönöm hogy válaszoltál!
a magyarom elég jó lett, jó szóbelivel 90% körüli lesz. a töri egy kicsit elszúrtam, de mivel 60pontos a szóbeli, még javíthatunk a dolgokon :)
Neked?
hát, szerintem ha emelkedik a ponthatár, nem hinném hogy 300 fölé, így bőőőőven bejutnék.
Te mit gondolsz? emelkedni fog?
így, az írásbelik után is 360köré tippelek magamnak, csak hogy a kérdésre válaszoljak :)
Első helyen írtad be? Örülök hogy rátaláltál a kérdésemre, mert hiába nézelődtem a felvi.hu-n, különböző főrumokon, sehol nem találtam senkit aki megosztotta volna a véleményét velem...
nekem Szeged van első helyen Debrecenen 3 helyen van.
akkor 300pont körül lesz szerinted a határ?
szerintem ott körül, de mint tudjuk, semmi sem biztos, csak a halál!
:D
Szia! Neked is köszönöm hogy válaszoltál! :)
Sajnos a magyar szóbelim nem sikerült olyan jóra mint szerettem volna(meg mint amennyit elvártam volna magamtól). Igazából máig nem értem miért pontoztak le ennyire, viszont az nyugtat egy kicsit, hogy a töri a vártnál jobb lett, szóval ez kompenzálja a magyart. Így 360 pontom lett, pont annyi mint amit betippeltem magamnak :) Tudom-tudom találgatás, de valamilyen szinten megnyugtat hogy szinte sehol nem tippelik 36 fölé a ponthatárt. Persze ennek ellenére érhetnek meglepetések...én csak Debrecent jelöltem meg, 1. jogász, 2. igazgatásszervező.
Neked is sok sikert kívánok, remélem szeptemberben találkozunk!!! :)
(ha hallasz valamit a témában, vagy akármi, írj, én örülnék neki! :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!