Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes 24-5 évesen belekezden...

Érdemes 24-5 évesen belekezdeni az orvosi egyetembe nőként, ha mellette családot is szeretnék majd valamikor alapítani, gyerek stb? Mennyibe jön ki államilagon egy évre való tankönyvek és egyéb kötelezettségek árai?

Figyelt kérdés

Mindenféleképpen sebészi karrier, vagy sürgősségi traumás dolgok érdekelnek.

Medikusok/medikák illetve orvosok véleményére lennék kíváncsi.

22 éves vagyok,kiskorom óta orvos szeretnék lenni, csak kicsit későn kezdtem el tenni érte.- Nagy az elhívatottság bennem, és a gyógyítás miatt, önzetlenül, nem anyagi javakért.- Utóbbi 4 évben kezdtem helyre hozni... Középiskolában is -1 év 0. miatt.

Szóval 19 évesen belekezdtem OKJ-s ápolóba.

Még egy évem van, de anyagi helyzet miatt nem biztos, hogy eltudnám rögtön kezdeni, szóval kéne 1 évet dolgozni pénzt gyűjteni.

Ekkor lennék már 24-5 mire odakerülök, hogy bejutok.

Pontok itt nem kérdés, mert meglenne államilagra addigra, különben nem tenném fel a kérdést.

2012. jún. 1. 18:38
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
76%

Még egy a SOTÉ-ról.

Sebész vagy sürgősségi traumatológiáról most lemondhatsz. A sebészetről azért, mert nő vagy, s olyan galád darab, aki még szülni is szeretne. Sebészeten nőt én egyedül gyereksebészeten tudok elképzelni, de ott is csak a hiány miatt tudom elképzelni.

Ha ezt akarod csinálni, csináld, gond nincs vele, csak a két irányról mondj le nagyon gyorsan. Mert ahhoz már tényleg túlkoros vagy, hogy várj a karrierépítéssel, s egy ennyire gyerekközpontú valaki pedig rémesen fogja magát érezni azzal a tudattal, hogy szült egy gyereket a világba, akit nem is ő nevelt. Mert nehéz lesz, nagyon nehéz.

Ha szerencséd van, egyetemen összeszedsz valakit, de kalkuláljuk bele, hogy egy másik törtető orvos nem fog neked a gyerekkel otthonmaradni. Hogy te építhesd a karriered.

Az orvoslétről, ha ennyire akarod, nem szabad lemondani. De akarj nyugis munkát, háziorvos, bőrgyógyász, esetleg a fogorvosi. Különben a gyerek sínyli meg.

Egy medika

2012. jún. 2. 21:17
 12/37 A kérdező kommentje:

Esélytelen, nem érdekel engem az ilyenek amiket leírtál.

Kifejezetten csak a sebészet!

Majd úgy is kimunkálódik!

És elmondanám neked itt nálunk vannak női sebészek és traumatológusok is!!! :)

2012. jún. 3. 18:19
 13/37 anonim válasza:
100%

Mindenhol van egy-kettő. A lényeg az, hogyha elkezded 25 évesen, legkorábban 25+6+6+(ha még szakosodni akarsz)+2=39. S ekkor egy, a területeden tapasztalatlan, pályakezdő sebész vagy. Gyerekszüléssel még több.

Sok sikert hozzá.

2012. jún. 3. 23:44
 14/37 anonim ***** válasza:

van egy vendégem, neurológus, ő szakvizsga előtt szült babát úgy, hogy kb azonnal ottvolt a hasában a 2. baba. a férje is orvos, nagyon szép életük van. ha a gyerekek mehetnek majd oviba, akkor visszatér.

egyébként bölcsibe elég hamar beveszik a gyerekeket, amerikában is csak pár hétig szokás a gyerekkel otthonlenni, meg kb mindenhol máshol a világban, tehát nem kell 3 évig otthon ülni:)

ha ez az álmod, csináld, vágj bele, és mutasd meg, hogy igenis jó női sebész leszel! és persze lehetsz mellette szuper szülő is, csak okosan kell a lapokat rakosgatni.

2012. jún. 4. 00:10
 15/37 anonim ***** válasza:
Végül sikerült belevágnod?
2016. aug. 28. 19:52
 16/37 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi lennék mi van a kérdezővel :-)
2017. okt. 4. 23:51
 17/37 anonim ***** válasza:
2022 van, már sebészként is dolgozhat akár.
2022. nov. 19. 20:16
 18/37 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sikerült.
2022. nov. 20. 22:33
 19/37 anonim ***** válasza:
#18 miből gondolod?
2022. nov. 21. 08:30
 20/37 anonim ***** válasza:
Azért, mert akkor megírta volna...
2022. nov. 21. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!