Mit kell tenni, ha egyetemen egy tárgyból 3 helyett 4et hiányoztam?
köszönöm :)
ez elég nagy dolog, mert erre a tantárgyra egy vizsga épül, ami miatt egy évet csúsznék, meg amire sok tantárgy épül
Gondolom gyakorlat vagy szeminárium?
Hát megnézed a szabályzatot, nálunk pl. 2 hiányzás lehet igazolatlanul, 5 hiányzás felett pedig ha a fejed tetejére állsz sem lesz meg a tárgy. Ha nálatok is hasonló a rendszer, akkor szépen odamész a tanárhoz, lesmúzolod vele, hogy valamivel ki lehet-e váltani a hiányzást? Ha ki lehet, akkor megírod a szükséges beadandót, elmész a kijelölt előadásra, megírod a zh-t, vagy amit kitalál neked a tanár. :D Vagy elmész, és lebeszéled a dokiddal, hogy adjon neked igazolást. (nálunk mondjuk nem szokták elfogadni, mondván, h aki egyetemista létére nem képes egy igazolást szerezni, az életképtelen :D)
Kérelemmel inkább ne nevettesd ki magad, akármilyen okból is hiányoztál ennyit. Mindenképp a tanárral beszélj először.
Ha nem engedi, akkor meg felveszed megint. Nálunk pl. ez nem akadálya a ráépülő tárgyak felvételének, csak akkor következő félévben ezt kell először letudni, és csak utána tudod felvenni a ráépülő vizsgákat. De ezt nézd meg a szabályzatban, vagy kérdezd meg a TO-n, az a tuti, mert egyetem és egyetem között vannak eltérések. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!