Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középszintű biosz érettségire...

Középszintű biosz érettségire bármilyen tipp, tanács?

Figyelt kérdés
Láttam egy hasonló kérdést, ahol jó válaszok jöttek. Akik már túl vagytok rajta, mit tanácsolnátok? :)

2012. máj. 12. 17:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

őőő tanultak? de nem az utolsó két napon mindent:)

én emeltezni fogok, most épp gyors ismétlést végzek, ergo átrohanok az egész anyagon, és ami még mindig a gyengepontom, azt külön kiírom, és többször átolvasom.

2012. máj. 12. 17:17
 2/18 anonim ***** válasza:
Tölts ki minél több régebbi érettségit, és a gyakorlati példákat, kísérleteket nézd át. Azt középszinten szeretik kérdezni.
2012. máj. 13. 12:57
 3/18 anonim ***** válasza:

Én két éve eléggé komolyan tanultam órára és faktra is. Megvetettek velünk egy gyakorlókönyvet, eléggé jó, alapos, nekem tetszik. TZ-kre gyakorolgattam belőle, de kicsit még nyáron is, ill. ősszel OKTV-t kíséreltem meg, arra is. Tehát a könyv nagy részét megoldottam, van, amit többször is. És megoldogattam régebbi érettségiket, emelt és középszintűeket egyaránt. Igazság szerint majdnem mindegyikbe belenéztem már.

Majdnem minden anyag ki van jegyzetelve órai vázlat alapján, van, amelyik két, esetleg három példányban is.

Mégis csak négyesre megy, ha gyakorlok.

Igazából közben - jóval az érettségi jelentkezés után - kiderült, hogy nem kell a biosz nekem semmire.

De a kedvenc tárgyam, egyetemen is lesz majd, sokat tanultam két év alatt, úgyhogy rendesen el vagyok keseredve, hogy csak 70% körül megy még.

Mit tudnék csinálni kedd reggel 8-ig? :(

Egyébiránt, sok sikert mindenkinek!!

2012. máj. 13. 14:12
 4/18 anonim ***** válasza:
hát... neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy azokat az anyagrészeket, amelyek nagyon nem mennek, nézd át alaposan. Nekem ilyenek a társulások, genetikai feladatok, meg az emberi szervezet működése. Bár utóbbi jól megy, az esszék miatt újra átnézem, Ja, de az meg középen nincs is:) Menni fog az!
2012. máj. 13. 16:19
 5/18 anonim ***** válasza:

Most javítottam ki két, pár napja megírt régebbi érettségit. Egyik 81%, ami tökéletes úgy, hogy nem kell a tárgy. A másik viszont 67%, ami semmiképp se jó.... És az utóbbihoz közeli eredmények a gyakoribbak.

Nem tudom, megéri-e átnézni, egyrészt, mert szerintem ugyanarra nem fogok figyelni, amire eddig se és fontos lett volna, és arra fogok tudni figyelni, amit már tudok.

Amit ezerszer megpróbáltam megjegyezni, és még nem sikerült, most se. Eddig még mindig így volt.

Én az átnézést amúgy is kerülöm, mert nálam az nem ér semmit, nehezen tanulok. Ezért inkább feladatokat szoktam megoldani.

2012. máj. 13. 16:36
 6/18 A kérdező kommentje:

Nekem remélhetőleg ez lesz az utolsó írásbeli érettségim, úgyhogy ez inspirál. :) Amúgy én is készültem érettségikkel meg feladatokkal, most meg átnézem a három könyvet. (másodiknál vagyok)

Ha már ilyen bioszos társaság összejött, ti melyik könyvből tanultatok órákon?

2012. máj. 13. 18:32
 7/18 anonim ***** válasza:

Én a füzetből. Amúgy Lénárd, de sose használta senki.

Mi 4 évig tanultunk bioszt, az első egy év anyaga két évre lett osztva.

A négykötetes, "nagy fehér" könyv alapján tanított a tanár igazából szerintünk. Mindenestre nem konkrét könyvből. A Lénárd könyvet ő se tartotta jó könyvnek, de mégis még a legelfogadhatóbbnak. (?)

2012. máj. 13. 19:31
 8/18 A kérdező kommentje:
A mi tanárunk is így jellemezte a Lénárd-könyvet. :D Nem a legjobb a világon, de az ábrái szerintem jók. Én abból tanulok, meg a Zátonyiból.
2012. máj. 13. 20:22
 9/18 anonim ***** válasza:

Középszintű bioszban sok ökológiás feladat szokott lenni (pl. környezetszennyezés, megújuló energiaforrások, természetvédelem...), amikkel nem annyira szoktak foglalkozni órán. Én tavaly érettségiztem, abban is volt, és a régebbiekben is mindig előfordul vmi ilyesmi, amire sokan nem számítanak. Szóval én azt nézném át leginkább.

Amúgy nem kell félni, a középszintű józan paraszti ésszel megoldható legalább 4-re, ha az ember néha odafigyelt órán :D

2012. máj. 13. 22:26
 10/18 anonim ***** válasza:

Jó neked,

én odafigyeltem, plusz sokat tanultam, plusz sokat gyakoroltam, plusz ugya a fakt miatt kétszer tanultam mindent,

és így négyes!

Egyébként is sz*rul érzem magam, hogy verítékkel se megy, most őszintén... ha még tetézik is.

2012. máj. 13. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!