Szerintetek milyen nevet adjunk a kicsinek?
Kislányunk lesz és több neven is gondolkoztunk, de nem tudunk választani. Pontosabban 7 név tetszett meg nagyon.
1. Odoroki - Japán név. Jelentése: meglepetés
2. Dorottya - Jelentése: Isten ajándéka
3. Abigél - Jelentése: az apa öröme
4. Olívia - Jelentése: olajfa
5. Sarolta - Jelentése: fehér menyét
6. Hanna - a Johanna rövidített formája
7. Alma
Szerintetek melyik kettőt párosítsuk össze? Számokat kérnék és tanácsokat. Komolytalanok kíméljenek. Előre is köszönöm.
Hanna Olívia
Abigél Dorottya
A japán név, és az Alma nálam kilőve.
2.-4.
Az elsorol meg nem is hallottam, utananeztel, hogy adhato e?
Akarmennyire is furcsanak tunik majd a vegleges parositas, fel ev mulva azt fogod gondolni, hogy a leheto legtermeszetesebb, hogy ezeket a neveket parositottad ossze:D En is igy jartam, az en lanykamnak is ket neve van:D
Tovabbi boldog babavarast, konnyu szulest, egeszseget es sok-sok oromot az uj kis csaladtaggal!
hát az elsőt semmiképp (hacsak nem japán az aupuka, de még így se iagzán nyerő sztem, mert vannak sokkal szebb japán nevek). Hogy becéznétek, Odi?
2: szép, a becézései is jók, a Dorka kifejezetten cuki, felnőttként is vállalható név. Korrekt választás
3: szintén szép, viszonylag ritka. a 6-7-essel nem illik össze sztem
4: hát nem tom, én erről mindig egy kövér operaénekesnőre asszociálok, de ez kizárólag az én korlátoltságomat mutatja :)
5 : méltóságteljes, Saciként is tök jó, felnőttként is.
6: nagyon szép, de rendkívül gyakori
7: jelentéstartalom miatt nem illik egyik névhez sem, a beszédes nevekkel ez a baj sztem. önmagában jó meg minden, de nem páros névnek.
Nekünk Abigélünk van. Nem becézzük, mielőtt kérdezi valaki :D Apa adta neki, igen, a jelentése miatt :)
Imádja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!