Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimnázium vagy szakközépiskola?

Gimnázium vagy szakközépiskola?

Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

Milyen kérdés ez?

Amúgy gimnázium

2012. máj. 5. 08:46
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
szakközép
2012. máj. 5. 08:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Sokan mondják mostanában, hogy nem éri meg gimnáziumba menni, mert egyetemre úgyis csak a legjobbak kerülnek be.

Ugyanakkor egy jó gimnáziumban szerintem még mindig jobban válogatott a társaság, tehát kellemesebb a légkör, mint egy szakközépiskolában (szerintem).

De a ti véleményeitek is érdekelnek.

2012. máj. 5. 08:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha van elképzelésed róla hogy mi akarsz lenni akkor szakközép.PL:közgazdász akarsz lenni akkor közgazdasági szakközép , azután könnyebb dolgod lenne egyetemen.

Hogyha nincs elképzelésed róla hogy mi akarsz lenni akkor gimnázium , azon belül hogy reálós , humán, nyelvi azt döntsd el attól függően hogy miből vagy jó.

2012. máj. 5. 08:58
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

Ha biztosan tudod, hogy egyetemre akarsz majd továbbmenni, akkor jobban jársz egy jó gimnáziummal. Egyszerűen mert erősebb általános alapokat ad. Szakmát később is nagyjából ugyanannyi erőfeszítéssel tanulhatsz, de ha mondjuk matekból lemaradsz (ami szakközepekben nem ritka), egyetemen vért izzadsz mire szintre hozod magad.

Szakközépbe akkor érdemes menned, ha tényleg biztos elképzelésed van, hogy mihez is akarsz érteni, nem zavar, ha az azon kívül eső tárgyakat nem tanítják meg neked igazán jól, és azt szeretnéd, hogy egyetem nélkül is tudj kezdeni valamihez az életben.

2012. máj. 5. 10:02
 6/6 anonim ***** válasza:
93%
Én szakközépbe jártam így csak erről tudok véleményt mondani. Jól jött később egyetemen, hogy vannak közgazdasági alapjaim, a matek is elég durva volt nálunk. A fő érettségis tárgyakat is komolyan vették (magyar, történelem, nyelv, de ez részint azért tanár függő is), de a természettudományos tárgyakat egyáltalán nem. :)
2012. máj. 5. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!