A szakközépiskola könnyebb, mint a gimnázium?
Egyáltalán nem biztos. Elmehetsz az ország legerősebb gimijébe, de mit ad? Egy érettségit, ami csak egy belépő az egyetemre, de ezen kívül semmit nem ad. Most épp nincs jogviszonyom az egyetemen, gimnáziumi érettségivel keresek munkát, persze nem adnak semmit.
Szakközépben ráállhatsz egy szakmára, de emellett kapsz érettségit is + 2 év technikum után lesz egy szakmád, érettségid és még egyetemre is mehetsz. A szakmai tárgyak lehetnek húzósak, szóval nem mondom, hogy könnyebb, mint egy gimi.
Azt írod, hogy a matekkal van problémád, ennek ellenére egy kereskedelmi szakközépbe mennél, ahova kell a matek?
Na mindegy, a kérdésedre válaszolva szerintem valamivel könnyebb, ha nem annyira színvonalas szakközépről van szó. Én most gimis vagyok, vannak szakközépbe járó ismerőseim, akiknek az is sok, mert erős a suli, és vannak akik szintén szakközépbe járnak de lazán, semmi tudással teljesen jók matekból. Nem kell feltétlenül szakközépbe benned, egy gyengébb gimi is megteszi szerintem.
Hallod nem feltétlen könnyebb. Ez egy hatalmas nagy tévhit az emberek részéről, hogy könnyebb a szakközép.
Van egy osztálytársam aki egy gimnáziumba kapta meg a 2.os bizijét. Matek 4es volt a fizikája 5ös. Idén jött áthozzánk mondván, hogy nem akar fősulira menni. Félévkor matekja 2es volt fizikából még küzd a2esért.
Attól függ, melyik szakmát választod. Matematika nélkül nehéz sorsod lesz.
Menny szakácsnak, oda nem kell.
tévhit hogy könnyebb a szakközép. én 9.-ben Pécs egyik legjobb gimijébe jártam,aztán különböző okok miatt (nem tanulás miatt), átmentem egy turizmusi szakközépbe. nagyon jól tettem. kitűnőre érettségiztem, van egy felsőfokú német nyelvvizsgám, van idegenvezetői,recepciós,és rendezvény-utazásszervezői képesítésem (nálunk+1 év volt a 3 szakma, mivel sok órát leadtak a korábbi években,volt érettségi előtt kötelező szakmai gyakorlat stb). a gimi sem volt rossz, de a jó érettségin kivül,meg a nyelvvizsgán kivül mást nem szereztem volna.
kereskedelmi szakközepek nagyon ritkán erősek, általában elég az hogy be kell járnod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!