Szakközépiskola vagy gimnázium?
Gimnázium vagy szakközépiskola? Apa azt mondta, hogy szakközépbe szakmát tanulok, de én a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumba akarok menni.Anya engedi, apa nem.
Szóval hova menjek majd? Szakközép vagy gimi?
Szakközépben sem tanulsz szakmát, szakmacsoportos alapozó oktatás folyik. Emiatt esetleg utána egy évet beszámítanak az OKJ képzés idejébe.
Szakközépben csak egy idegen nyelv van, de általában magasabb óraszámban. Nincsenek olyan "bölcsész" tárgyak, mint médiaismeret, tánc és dráma, etika. Helyette magasabb az iskola által szétosztott "szabad sáv", meg az általad választható is. Emiatt nehéz általánosságban megválaszolni a kérdést, utána kell nézni, hogy a szakközépben milyen órák vannak, és az szerinted mennyire hasznos.
hát.. te tudod milyen szakközép lenne jó.
én turizmusi szakközépbe jártam, 5 éves suli. kitűnőre érettségiztem (német emelt szint, turizmus és földrajz német nyelven), van egy felsőfokú német és egy középfokú angol nyelvvizsgám. és a 6. évben megkaptam a recepciós,idegenvezető,és utazás-rendezvényszervező szakmát. most egyetem mellett 3000 ft-ot kapok 1 óra idegenvezetésre.
és ha egy gyenge gimibe mész? 3-4es érettségi,nuku nyelvvizsga, nuku szakma.
persze a szakközépiskolákból a kétnyelvűek a legjobbak,ilyen kereskedelem meg vendéglátás meg mi egyéb nem ér semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!