Műszaki rajz, ábrázoló geometria? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Műszaki pályára készülök, viszont sima gimnáziumba járok, ahol nem tanítanak műszaki rajzot. Még nem döntöttem el, hogy pontosan milyen szakra szeretnék menni, érdekel a gépész, villamos, mechatronika ill. építőmérnöki szak, elsősorban BME-n. A kérdésem az lenne, hogy ezeken a szakokon milyen mértékben kérik a műszaki rajzot és az ábrázoló geometriát? Mert többektől hallottam, hogy elég nehéz, ezért szeretnék kicsit rákészülni. Előre is köszönöm a válaszokat!:)2012. ápr. 24. 16:48
1/2 anonim válasza:
Szerintem ezeknek a szakoknak az alapja ez a 2 tárgy, + fizika, mechanika, statika, elektro stb.
2/2 anonim válasza:
Nem mindegy hogy gépész vagy villamos. Gépészen mindegyik van, villamoson egyik sem. Gépészről tudok nyilatkozni..1. félévben van ábrázoló geometria, teljesíthető elsőre ha figyelsz, kicsit fejleszti a térlátásod, nem vészes. 2. félévtől kezdődik a műszaki rajz, mind gépen, mind kézzel, és ez majdnem egész egyetemi életed alatt végigkísér, elvégre mérnök akarsz lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!