Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Belevágjak szerintetek?

Belevágjak szerintetek?

Figyelt kérdés
Első éves történész hallgató vagyok egyenlőre vagyok. Az a helyzet ,hogy számomra a BTK idáig egy nagy csalódás volt. De most nem Bölcsész kart és a töri szakot szeretném kritikával illetni, valakinek bejön valakinek nem. Nekem nem jött be. Én személy szerint nem azért szeretnék egyetemre járni ,hogy legyen egy diplomám. Így ha nem szeretem a szakomat számomra nincs értelme oda járnom. Egyenlőre nem tudom ,hogy pontosan mit is szeretnék helyette csinálni,ez alkalommal nem szeretném elkapkodni a döntést. Azt tudom ,hogy ha valamit még szeretek az a matek. Így azon gondolkodom, hogy jövőre halasztok törin egy évet és inkább elmegyek teljes állásban dolgozni. Munka mellett leérettségizek októberben fizikából középszinten és matekból emelt szinten májusban. Közbe meg kitalálom ,hogy pontosan milyen irányba is menjek tovább. A fizika középszinten szerintem nem fog problémát okozni, azzal nem lesz gond. Viszont a matek miatt aggódom nem tudom, hogy ennyi idő elég lesz e felkészülni emelt szintre. Igazából a matek irányú képességeimmel nem is vagyok tisztában. El kell ismernem ,hogy hiába szeretem a matekot és hiába írok közép szinten akármikor 90%+ az még közelről sem jelenti ,hogy jó is lennék belőle. Szerintetek van realitása a dolognak? És ha igen érdemes belevágni? Kissé tanácstalan vagyok csak azt tudom ,hogy a mostani helyzet nem jó úgy ahogy van.
2012. ápr. 2. 23:49
 1/9 A kérdező kommentje:

„Első éves történész hallgató vagyok egyenlőre vagyok.” Bocsánat kérek az értelmetlen mondatomért.

Első éves történész hallgató vagyok egyenlőre.

2012. ápr. 2. 23:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Áh ma túl hülye vagyok. A saját hibám javításában is hibát ejtek. "Bocsánat kérek az értelmetlen mondatomért." Bocsánatot.
2012. ápr. 2. 23:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy nem olvastam végig, fáradt vagyok, viszont az "egyenlőre" szerintem elég gáz egy bölcsésznek.

Egyelőre a helyes, ugyanúgy, mint az egy ideig, egy időre. Ez is ugyanazt jelenti: egy időre előre.

2012. ápr. 3. 04:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Jajj már, kedves utsó.. Az egyenlőre szó is helyes, csak a kettő nem ugyanazt jelenti. Különben is, miért következik az, hogy tökéletes valakinek a helyesírása, ha bölcsész? Nem csak a magyar szakosokat nevezzük bölcsésznek....

A kérdésre válaszolva: Szerintem simán próbáld meg! Semmi értelme olyat csinálnod, amit nem szeretsz, nem is beszélve arról, hogy egész életedben utálnád azt, amit csinálsz. Inkább most változtass, és tedd helyre a dolgokat, mint hogy később megidd a levét!

Én belevágnék! :)

2012. ápr. 3. 08:29
 5/9 A kérdező kommentje:

El ismerem ,hogy a helyesírásom eléggé problémás. Valószínűleg magyar szakon a nyelvtanhoz tartozó tantárgyakon sokat szenvednék. Én mindig elismerem a gyengeségeimet, magam és mások felé is. Így az észrevételedért ment is a zöld kéz. Viszont a legtöbb BTK szakon elég ha szorgalmas az ember és máris 5 egész fölötti átlaga van.

A második válaszolónak köszönöm a biztatást. Igazad van nem éri meg olyannal foglalkozni amiért nem lelkesedek, mert csak szenvedés lenne az egész. Ment neked is a zöld kéz.

2012. ápr. 3. 10:43
 6/9 anonim ***** válasza:

5 egész feletti átlag?

Lehet inkább ne próbálkozz az emelt matekkal.:)

2012. ápr. 10. 04:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha belevágsz egy komolyabb szakba (matek, fizika, stb. (nem említettél konkrét elképzelést)), oda bizony sok mindent kell tudni, és nem bemagolni, hanem érteni dolgokat, átlátni összefüggéseket, stb.

Döntésedkor vedd figyelembe, hogy középiskolai tanulmányaid során milyen volt az affinitásod a fizikához, matematikához (esetleg más reál tárgyhoz, ha volt), és mi adta azt a motívációt, hogy történész hallgató légy. Gondold át, hogy megérné -e most egy teljesen ismeretlen irányba menni, melynek sikere egyáltalán nem garantált, nem utolsó sorban pedig időveszteség is lehet.

Ezen túlmenően azt is vedd számba, hogy munka mellett baromi nehéz tanulni, mikor az ember alapból is fáradt.

2012. ápr. 10. 11:27
 8/9 A kérdező kommentje:
"5 egész feletti átlag?" Lehet ,hogy én vagyok a hülye elismerem, de inkább csak félreétethető voltam. Egyetemen ha 30 kredit felett teljesítesz elméletben akár 10-es átlagot is el lehetne érni. Tegyük fel ,hogy 33 kreditnyi tantárgyat teljesítesz és mindegyiket 5-ösre. Így az átlagod( korrigált kredit index) 5,5-lesz(5 egész 5 tízed csak azért is leírom szóban is :) ) a szerint a számítás szerint ahogy az én egyetememen számolják.
2012. ápr. 11. 16:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ment a zöld kéz.
2012. ápr. 11. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!