Belevágjak szerintetek?
„Első éves történész hallgató vagyok egyenlőre vagyok.” Bocsánat kérek az értelmetlen mondatomért.
Első éves történész hallgató vagyok egyenlőre.
Bocs, hogy nem olvastam végig, fáradt vagyok, viszont az "egyenlőre" szerintem elég gáz egy bölcsésznek.
Egyelőre a helyes, ugyanúgy, mint az egy ideig, egy időre. Ez is ugyanazt jelenti: egy időre előre.
Jajj már, kedves utsó.. Az egyenlőre szó is helyes, csak a kettő nem ugyanazt jelenti. Különben is, miért következik az, hogy tökéletes valakinek a helyesírása, ha bölcsész? Nem csak a magyar szakosokat nevezzük bölcsésznek....
A kérdésre válaszolva: Szerintem simán próbáld meg! Semmi értelme olyat csinálnod, amit nem szeretsz, nem is beszélve arról, hogy egész életedben utálnád azt, amit csinálsz. Inkább most változtass, és tedd helyre a dolgokat, mint hogy később megidd a levét!
Én belevágnék! :)
El ismerem ,hogy a helyesírásom eléggé problémás. Valószínűleg magyar szakon a nyelvtanhoz tartozó tantárgyakon sokat szenvednék. Én mindig elismerem a gyengeségeimet, magam és mások felé is. Így az észrevételedért ment is a zöld kéz. Viszont a legtöbb BTK szakon elég ha szorgalmas az ember és máris 5 egész fölötti átlaga van.
A második válaszolónak köszönöm a biztatást. Igazad van nem éri meg olyannal foglalkozni amiért nem lelkesedek, mert csak szenvedés lenne az egész. Ment neked is a zöld kéz.
5 egész feletti átlag?
Lehet inkább ne próbálkozz az emelt matekkal.:)
Ha belevágsz egy komolyabb szakba (matek, fizika, stb. (nem említettél konkrét elképzelést)), oda bizony sok mindent kell tudni, és nem bemagolni, hanem érteni dolgokat, átlátni összefüggéseket, stb.
Döntésedkor vedd figyelembe, hogy középiskolai tanulmányaid során milyen volt az affinitásod a fizikához, matematikához (esetleg más reál tárgyhoz, ha volt), és mi adta azt a motívációt, hogy történész hallgató légy. Gondold át, hogy megérné -e most egy teljesen ismeretlen irányba menni, melynek sikere egyáltalán nem garantált, nem utolsó sorban pedig időveszteség is lehet.
Ezen túlmenően azt is vedd számba, hogy munka mellett baromi nehéz tanulni, mikor az ember alapból is fáradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!