Milyen szigorú erkölcsű leánynevelő intézetek vannak Magyarországon?
Tisztában vagyok vele, hogy nem magától lesz egy lány ribanc, mivel én sem lettem az, sőt, a húgom, aki pont benne van a kamaszkorban, ritka normális a korosztályához képest, eszébe sem jut szexelni (16 éves).
Miért, amelyik í6 évesnek eszébejut szexelni az ribanc???
"Miért, amelyik 16 évesnek eszébejut szexelni az ribanc???"
Te élvezetet látsz abban, hogy kiforgatod az ember szavát? :D Nem mondtam, hogy ribanc, tőlem csinálják az átlag tinik, ha ettől jobbnak érzik magukat, de a húgom szerencsére ennél értelmesebb.
Még mindig azt mondom, hülyeség úgy nevelni gyerekeket, mintha valami börtönben lennének bűnözők, akiket mindenki gyűlöl és senki nem veszi ember számba.
Sokan írnak itt is kérdést arról, hogy miért nem gyengédebbek és kedvesebbek az emberek. Ha elzártan, vasszigorral nevelünk, akkor ezen pont nem segítünk vele.
Sok olyan gyereket és fiatalt ismerek, akivel amúgy nincs gond, de az ilyesfajta bezártságot és szigort nem bírnák. Emberekről beszélünk, nem állatokról. Nem azt mondom, hogy a gyereknek mindent szabad, de miért jó az, ha a szülő beadja a gyerekét egy zárdába, ahol nem érintkezhet a külvilággal? Másrészt manapság ki foglalkozna azzal, hogy pl. az adott lány teljesen tapasztalatlan párkapcsolati téren, mert apácák nevelték? Az ilyen lányokat lehet irdatlanul becsapni és kihasználni. (Nem csak a férfiaknak, hanem mondjuk egy munkahelyen.)
imádom az Abigélt, a filmet 100x láttam, a regényt 2x olvastam :)
nos, akkoriban ez normális volt, hiszen a fiúkat is arra tanították, h tiszteljék a lányokat, normálisan bánjanak velük. azidőtájt minden iskolában volt vallási, erkölcsi nevelés.
manapság ez nem működne, hiszen vannak végleteik liberális iskolák, ahol azt sem szankcionálják, ha a gyerek a szünetben elszív egy spanglit a tornaterem mögött.
egy ismerősöm egészen érdekesen levezette, hogy a koedukált nevelés miatt van a sok válás és párkapcsolati probléma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!