Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szigorú erkölcsű...

Milyen szigorú erkölcsű leánynevelő intézetek vannak Magyarországon?

Figyelt kérdés
Az ország bármelyik területéről érdekelne. Olyan főleg, ahol szigorú vallásos nevelést kapnak, és persze nem koedukált. Kijárás csak nevelőkkel.
2012. márc. 30. 16:21
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
84%

Tisztában vagyok vele, hogy nem magától lesz egy lány ribanc, mivel én sem lettem az, sőt, a húgom, aki pont benne van a kamaszkorban, ritka normális a korosztályához képest, eszébe sem jut szexelni (16 éves).

Miért, amelyik í6 évesnek eszébejut szexelni az ribanc???

2012. márc. 30. 19:17
 32/38 A kérdező kommentje:

"Miért, amelyik 16 évesnek eszébejut szexelni az ribanc???"

Te élvezetet látsz abban, hogy kiforgatod az ember szavát? :D Nem mondtam, hogy ribanc, tőlem csinálják az átlag tinik, ha ettől jobbnak érzik magukat, de a húgom szerencsére ennél értelmesebb.

2012. márc. 30. 19:27
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig azt mondom, hülyeség úgy nevelni gyerekeket, mintha valami börtönben lennének bűnözők, akiket mindenki gyűlöl és senki nem veszi ember számba.

Sokan írnak itt is kérdést arról, hogy miért nem gyengédebbek és kedvesebbek az emberek. Ha elzártan, vasszigorral nevelünk, akkor ezen pont nem segítünk vele.

Sok olyan gyereket és fiatalt ismerek, akivel amúgy nincs gond, de az ilyesfajta bezártságot és szigort nem bírnák. Emberekről beszélünk, nem állatokról. Nem azt mondom, hogy a gyereknek mindent szabad, de miért jó az, ha a szülő beadja a gyerekét egy zárdába, ahol nem érintkezhet a külvilággal? Másrészt manapság ki foglalkozna azzal, hogy pl. az adott lány teljesen tapasztalatlan párkapcsolati téren, mert apácák nevelték? Az ilyen lányokat lehet irdatlanul becsapni és kihasználni. (Nem csak a férfiaknak, hanem mondjuk egy munkahelyen.)

2012. márc. 30. 19:34
 34/38 anonim ***** válasza:
52%

imádom az Abigélt, a filmet 100x láttam, a regényt 2x olvastam :)

nos, akkoriban ez normális volt, hiszen a fiúkat is arra tanították, h tiszteljék a lányokat, normálisan bánjanak velük. azidőtájt minden iskolában volt vallási, erkölcsi nevelés.

manapság ez nem működne, hiszen vannak végleteik liberális iskolák, ahol azt sem szankcionálják, ha a gyerek a szünetben elszív egy spanglit a tornaterem mögött.

egy ismerősöm egészen érdekesen levezette, hogy a koedukált nevelés miatt van a sok válás és párkapcsolati probléma...

2012. márc. 30. 20:09
 35/38 anonim ***** válasza:
48%
Szóval, amelyik 16 évesnek eszébe jut szexelni az nem értelmes???
2012. márc. 30. 20:13
 36/38 A kérdező kommentje:
Hát mindenesetre túl korán kezdi...
2012. márc. 30. 23:53
 37/38 anonim ***** válasza:
Akinek eszébe jut a szex, az még nem feltétlenül fekszik le akárkivel. :D Mutass nekem olyan 16 évest, aki nem szokott rá gondolni! Persze, azok zavarba jönnek az ilyen gondolatoktól, akik arra vannak nevelve, hogy minden, ami szex az csúnya, gonosz, bűnös dolog, de én speciel nem tartom egészségesnek, hogy valakit úgy nevelünk fel, hogy az élet egyik velejárójára ördögtől valóként gondoljon. Az ilyenekből lesz olyan felnőtt nő, akinek folyamatosan le kell gyűrnie az undorát és a szégyenérzetét, ha gyereket akar.
2012. márc. 31. 01:01
 38/38 anonim válasza:
Az egri Sancta sem olyan szigorú, mint pl. a filmekben az ilyen iskolák. Az is egy hétköznapi iskola, vallásos órákkal, kötelező templombajárással, kicsit szigorúbb öltözködési szabályokkal. Több ismerősöm járt oda, a kollégium talán szigorúbb, mint egy átlagos koli (a templomi jelenések, és az öltözködés miatt), de semmi egyéb dologban nem lehet tapasztalni a különbséget. :)
2012. márc. 31. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!