Milyen szigorú erkölcsű leánynevelő intézetek vannak Magyarországon?
Miből gondoljátok, hogy egy ilyen intézet rosszat tehet a gyereknek? Nem hiszem, hogy rosszabb a liberális, nevelésnél, ahol bármit megtehetnek a gyerekek az iskolában, verhetik a tanárt, meg visszabeszélhetnek nekik, cigizhetnek, drogozhatnak stb.
Azért nem kell szélsőségekbe esni. Egy konzervatív és jó gimnázium miért nem elég, ami koedukált?
Van még egy szigorú erkölcsű, bár az fiúknak.
A pannonhalmi bencés apátság gimnáziuma.
Ez csak fiúsuli, az egyik legjobb az országban. Természetesen igazolni kell, hogy vallásos családból származik a fiú. De szerintem itt is kijárhatnak szabadon.
Én a budapesti AKG testvérgimnáziumába jártam. Elvileg liberális nevelési elvek alapján működnek, de azért odafigyeltek ránk, főleg a kollégistákra.
Egyszer ellógtunk szilenciumról (délutáni tanulás, amolyan napközi), rendőrök vittek vissza minket. Csak szóbeli dorgálást kaptunk, de amint eltűntünk, máris jöttek keresni minket.
A Matulának az Abigélben azért volt létjogosultsága, mert háborús idők voltak, és ez volt az egyetlen módja megvédeni a lányokat - mint, ahogy a könyvből kiderül, még a zsidó származásúakat is. Egyházi iskola, bizonyos szintű "menedékjoguk" volt. (Próbáltak persze oda is "betörni", de nem sikerült.)
Ma szerinted hol vannak ilyen viszonyok??
Nincs ember, aki ma ilyen iskolába íratná a gyerekét. Legalábbis annyi biztos nincs, ami miatt érdemes lenne fenntartani egy intézményt.
Reméljük, hogy nem lesz lányod.
Mert már most érdekes a hozzáállásod. Egy lányból nem lesz csak úgy ribanc. Tessék rendesen nevelni. Az meg a szánalom csúcsa, hogy az elcseszett nevelésedet bedugnád egy intézetbe, hogy ne is legyen szem előtt, milyen rossz szülő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!