Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szigorú erkölcsű...

Milyen szigorú erkölcsű leánynevelő intézetek vannak Magyarországon?

Figyelt kérdés
Az ország bármelyik területéről érdekelne. Olyan főleg, ahol szigorú vallásos nevelést kapnak, és persze nem koedukált. Kijárás csak nevelőkkel.
2012. márc. 30. 16:21
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
90%

Miből gondoljátok, hogy egy ilyen intézet rosszat tehet a gyereknek? Nem hiszem, hogy rosszabb a liberális, nevelésnél, ahol bármit megtehetnek a gyerekek az iskolában, verhetik a tanárt, meg visszabeszélhetnek nekik, cigizhetnek, drogozhatnak stb.

Azért nem kell szélsőségekbe esni. Egy konzervatív és jó gimnázium miért nem elég, ami koedukált?

2012. márc. 30. 16:41
 12/38 anonim válasza:
100%

Van még egy szigorú erkölcsű, bár az fiúknak.

A pannonhalmi bencés apátság gimnáziuma.

Ez csak fiúsuli, az egyik legjobb az országban. Természetesen igazolni kell, hogy vallásos családból származik a fiú. De szerintem itt is kijárhatnak szabadon.

2012. márc. 30. 16:42
 13/38 anonim ***** válasza:
63%
Az a baj, hogy a legtöbb gimnázium nem konzervatív, csak a vallásos iskolák.
2012. márc. 30. 16:42
 14/38 anonim ***** válasza:
93%

Én a budapesti AKG testvérgimnáziumába jártam. Elvileg liberális nevelési elvek alapján működnek, de azért odafigyeltek ránk, főleg a kollégistákra.

Egyszer ellógtunk szilenciumról (délutáni tanulás, amolyan napközi), rendőrök vittek vissza minket. Csak szóbeli dorgálást kaptunk, de amint eltűntünk, máris jöttek keresni minket.

2012. márc. 30. 16:46
 15/38 anonim ***** válasza:
97%
Ezt cáfolnám, az én volt gimimben elég konzervatívak a tanárok, de nem vallásos az iskola.
2012. márc. 30. 16:47
 16/38 anonim ***** válasza:
80%

A Matulának az Abigélben azért volt létjogosultsága, mert háborús idők voltak, és ez volt az egyetlen módja megvédeni a lányokat - mint, ahogy a könyvből kiderül, még a zsidó származásúakat is. Egyházi iskola, bizonyos szintű "menedékjoguk" volt. (Próbáltak persze oda is "betörni", de nem sikerült.)

Ma szerinted hol vannak ilyen viszonyok??

Nincs ember, aki ma ilyen iskolába íratná a gyerekét. Legalábbis annyi biztos nincs, ami miatt érdemes lenne fenntartani egy intézményt.

2012. márc. 30. 16:49
 17/38 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy az más kor. Abban viszont nem lennék biztos, hogy nem lenne, aki oda beadja a gyermekét. :D Pl. nemrég láttam képet 12 éves lánykákról, mind úgy néztek ki, mint az olcsó r*bancok. Ha az én lányom (de remélem nem lesz lányom soha) ennyire elkanászodva kamaszkorában, és teljesen kezelhetetlen lenne, lehet, hogy fenyegetném vele, ha be nem is íratnám.
2012. márc. 30. 16:55
 18/38 A kérdező kommentje:
*elkanászodna
2012. márc. 30. 16:55
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Megértem az aggodalmadat, én sem szeretném, ha a lányom 12 évesen úgy nézne ki, mint egy ribanc. De ez a neveléstől is függ, a szülőktől.
2012. márc. 30. 16:57
 20/38 anonim ***** válasza:
72%

Reméljük, hogy nem lesz lányod.

Mert már most érdekes a hozzáállásod. Egy lányból nem lesz csak úgy ribanc. Tessék rendesen nevelni. Az meg a szánalom csúcsa, hogy az elcseszett nevelésedet bedugnád egy intézetbe, hogy ne is legyen szem előtt, milyen rossz szülő vagy.

2012. márc. 30. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!