Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szigorú erkölcsű...

Milyen szigorú erkölcsű leánynevelő intézetek vannak Magyarországon?

Figyelt kérdés
Az ország bármelyik területéről érdekelne. Olyan főleg, ahol szigorú vallásos nevelést kapnak, és persze nem koedukált. Kijárás csak nevelőkkel.
2012. márc. 30. 16:21
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
84%

Azért néha tényleg nem ártana, hogy a kamaszlányok jobban vigyáznának magukra, lenne erkölcsi tartásuk, nem mennének el gyanús alakokkal, mai hír:

[link]

Ezt persze nem azért írtam, mert szerintem minden tinit zárdába kéne dugni. De igenis jó lenne, ha nem lenne ennyire követendő példa a züllés, önpusztítás, fűvel-fával összefekvés. Ha a fiatal lányok megértenék, hogy nem attól fogják "szeretni" őket, ha így viselkednek.

2012. márc. 30. 17:06
 22/38 anonim ***** válasza:
71%
Hálaégnek nincsenek ilyen intézetek ma már.Kész kínzás lenne annak a lánynak,aki bekerül oda a mai világban.Teljesen elszigetelődne.Ha meg kikerülne onnan,akkor mihez kezdene,ha még soha nem látott élő pasit?:O
2012. márc. 30. 17:07
 23/38 A kérdező kommentje:

"Reméljük, hogy nem lesz lányod. Mert már most érdekes a hozzáállásod. Egy lányból nem lesz csak úgy ribanc. Tessék rendesen nevelni. Az meg a szánalom csúcsa, hogy az elcseszett nevelésedet bedugnád egy intézetbe, hogy ne is legyen szem előtt, milyen rossz szülő vagy."

Tisztában vagyok vele, hogy nem magától lesz egy lány ribanc, mivel én sem lettem az, sőt, a húgom, aki pont benne van a kamaszkorban, ritka normális a korosztályához képest, eszébe sem jut szexelni (16 éves).

Mint írtam, nem dugnám intézetbe, de szigorúan fognám. Épp azért nem akarnék lánygyermeket, mert nem lennék megértő anyuka, nekem hiába mondaná, hogy jaj, anyu, engedj buliba, te is voltál 16 éves! :) Szóval a saját érdekében nem akarom, hogy lányom legyen, tudom, hogy betokosodott szülő lennék, mindentől félteném. Nekem fiúgyermek való. (bár úgyis mindjárt megkapom a GYIK-átkot, hogy ne is legyen gyermekem meg hasonlók...)

2012. márc. 30. 17:11
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
És ha a fiad sorban dugja az erkölcstelen lányokat, az oké?
2012. márc. 30. 17:12
 25/38 anonim ***** válasza:
82%
A Matula túlzás, de én bizony szigorítanák az iskolákban a fegyelmen, és amit a tanár mond, az is szentíráslenne. A gyerekeknek is jobb lenne, ha lenne tartásuk, felelősségtudatuk, és biztos értékrendjük. A szabadjára engedés ráér akkor, amikor ezek már megvannak.
2012. márc. 30. 17:15
 26/38 A kérdező kommentje:

"És ha a fiad sorban dugja az erkölcstelen lányokat, az oké?"

Nem oké. De mivel tisztességre nevelem, elvileg akkor ez úgysem fordulhat elő, nemde? Legalábbis az imént azt írtátok, a szülő miatt lesz kisr*banc a lányból, akkor a fiúból is emiatt lenne agyatlan b****gép. De a mai (és a jövő) lánytinijeinek egy rakás olyan tulajdonsága van, amihez nekem még most így fiatalon sincs türelmem sem megértésem, hát még 40 éves koromban (a húgommal is sok vitám van, mióta serdül, annak ellenére, hogy jóval normálisabb az átlagnál). Egy átlagos tinisrác maga a nyugalom ehhez képest...

2012. márc. 30. 17:21
 27/38 anonim ***** válasza:
91%

Az egyik volt osztálytársam Debrecenbe járt valami egyházi iskolába, ahol apácák voltak a tanárok és nagyon vallásos volt az egész intézet, de nem emlékszem már, mi volt a neve, sem arra, hogy csak lányok tanulhattak-e ott.

Egyébként én keresztényként is borzasztónak tartom az ilyen típusú vallásos nevelést. Olvastam és filmben is láttam az Abigélt, és az agyam megállt, amikor az igazgató mindenféle istenkáromlásról meg bűnözésről meg egyebekről kezdett beszélni, csak mert a kislánynak voltak sminkcuccai. Szerintem az írónő el is túlozta ezt a karaktert, inkább már amolyan paródia jellegű lett, a túl vallásos és túl erkölcsös ember kifigurázása, hogy szándékosan-e, azt nem tudom, de nem is erről szól a kérdés :) A lényeg, hogy az erkölcsöt nem erőltetni kell, hanem érthetően, logikusan elmagyarázni, hogy miért fontos, hogy mondjuk a fentebbi példa alapján egy 12 éves kislány a korának megfelelően öltözködjön, viselkedjen, gondolkodjon.

2012. márc. 30. 17:33
 28/38 anonim ***** válasza:
Mert a bátyáddal/öcséddel meg jó a kapcsolatod?
2012. márc. 30. 17:53
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

"A Matula túlzás, de én bizony szigorítanák az iskolákban a fegyelmen, és amit a tanár mond, az is szentíráslenne."

Ne beszélj már marhaságokat, kérlek szépen! Tudom, hogy sok kibírhatatlan kamasz van, de a tanárok sem szentek. Szerinted mennyi visszaélés lenne ebből? Nem jártam rossz középiskolába, de nálunk is előfordult, hogy a tanárok igazságtalanul bántak a diákokkal. Ne lehessen semmit tenni ellene?

Mondok egy konkrét példát. kb. 16-17 évesek voltunk, mikor az egyik lány nagymamája meghalt. Az egyik tanár röpdolgozatot íratott, de szegény lány semmit nem írt, mert olyan lelki állapotban volt, nem tudott tanulni. Ezek után a kedves tanár úr az osztály előtt csúnyán megalázta és lekiabálta, hogy hogy képzeli, hogy a magánéleti gondjait behozza az iskolába. Szerinted itt a tanár szava szentírás volt?

2012. márc. 30. 18:41
 30/38 A kérdező kommentje:

Utolsó: ha az életre nevelik a diákot, akkor igen, így kell reagálnia a tanárnak: a magánélet nem oda való. A munkahelyeken is pont lesz*rják, kinek mi a gondja. Apósomat nem engedték el a saját lánya esküvőjére, egy munkatársamat a haldokló anyjához szabadságra, szerinted?

Nekem a főnök leüvöltötte a fejem, mert vérző mandulagyulladással azt mertem remélni, nem kell túlóráznom. Szerinte a betegséget előre meg lehet szervezni, gondoltam volna rá előbb... Akkor kitől vár az a diáklány igazságot?

2012. márc. 30. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!