Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Honnan ered maga a szalagtűző?

Honnan ered maga a szalagtűző?

Figyelt kérdés
Az én időmben még nem volt ekkora feneke kerítve a dolognak mint manapság.Feltűzték a szalagot volt egy vacsora és slussz.Most meg akkora cirkuszt csinálnak belőle.A lányomnak majd októberben lesz és már meg a csata ,mit és mibe táncoljanak,ki legyen a tánctanár stb.Egy pocsékolásnak tartom az egészet,főleg úgy ,hogy egyesek azt hiszik a másik éjszaka aludva csinálja a pénzt.
2012. márc. 29. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem elég szomorú, hogy így állsz hozzá a lányod szalagavatójához :(, gondolom ebből kifolyólag a lányod is..., pedig ez nagyon szép emlék az ember életében

mi is nehéz anyagi körülmények között élünk, mégis kifizettük, mert egyszer élünk, és ezek azok az események, amik közelebb hozzák az embereket, a táncpróbák alatt rengeteget szórakoztunk, az ünnepség is gyönyörű volt, a tánc egy hatalmas élmény, szavakkal nem lehet körbe írni, mit érez ilyenkor az ember :)

2012. márc. 31. 23:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Félre értetted egy kicsit amit írtam.Én csak kíváncsi vagyok mitől lett ennek ekkora jelentősége.Mert ,ha érettségi után egy oltári buli azt értem.De októberben még fél év sincs.Az egyesek alatt pedig néhány szülő társat értettem ,akik képesek oltári túlzásokba esni.De volt szülői és mivel az osztályfőnök is az ész szerűség híve visszavettek az agarakból.
2012. ápr. 1. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
ahogy már írtam, szerintem ez egy hatalmas nagyon élmény és nagyon szép emlék marad, tehát ezért minél többet meg kell érte tenni :)
2012. ápr. 1. 20:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Csak tudod mikor az egyik szülő anyagilag kicsit túlzásokba esik ,és feldob egy olyan összegű költséget amit képtelen vagy kifizetni az elég furán jön ki.És még firtatja ,hogy Te miért nem tudod azt az összeget kifizetni,mintha joga lenne turkálnia a pénztárcámban.Mert ugye ha az embernek van havonta 100 000 bevétele ,ha meggebed sem tud belőle 130 000 elkölteni.De van aki nem tudja jómódjában felfogni ,mi az ,hogy nincs.

Az alap kérdésem pedig nem is erre vonatkozott igazán.Hanem arra ,hogy vajon mikor és hogyan alakult ki ez a napjainkban szokásos szalagtűző,mivel annak idején /amilyen az enyém is volt /sokkal egyszerűbben volt megoldva.Egyébként az is nagyon szép és emlékezetes volt attól függetlenül,hogy egyszerű volt.

2012. ápr. 2. 10:15
 5/5 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy a gyermeked iskolájában milyen szalagavatók szoktak lenni, de pl nálunk nincs semmi extra, és az, hogy mikor alakult ki a "mai" formája, arra se tudok válaszolni

mi lenne ezen 130 ezer forint? az tényleg nagyon magas, mi is rosszul állunk anyagilag, viszont mi több éve gyűjtögettünk rá

ami nagy költségnek számított, az a keringős ruha (lány vagyok), talán a kosztüm, a cipők, és talán a meghívó

2012. ápr. 2. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!