Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemek (leginkább a BME...

Az egyetemek (leginkább a BME érdekel, mert oda készülök) gépész- illetve villamosmérnök szakán mennyire veszik komolyan a kémiatudást?

Figyelt kérdés

10-edikes gimnazista vagyok, emelt óraszámban tanulok matekot, fizikát, kémiát. Gépész- vagy villamosmérnöki pályára készülök. Fizikából színötös vagyok, matekból úgyszintén. Kémiából 3-as és 2-es közt állok. Az említett szakokon mennyire számít a kémiatudás? Egyáltalán nem kell, valamennyire szükséges, vagy véresen komolyan veszik?

16/F

2012. márc. 29. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Gépészen talán kicsit nehezebb a kémia, vannak anyagismereti jellegű tárgyak. de szerintem egyik karon sem túl hangsúlyos a kémia, főleg a villamosmérnökin nem.
2012. márc. 30. 13:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted, ha én 2-es vagyok kémiából, nem reménytelen, hogy meg tudjam csinálni?
2012. márc. 30. 19:37
 3/7 anonim ***** válasza:
nem :)
2012. márc. 30. 21:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld két. :)
2012. márc. 31. 22:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt nem értem ha matek,fizikából 5-ös vagy,akkor a kémia hogy nem tud menni? Mert az már csak egy kis csemege.Kell ide a kémia is azért.Első félév műszaki kémiával indul,ahol elég sok embert meghúznak.
2012. ápr. 1. 20:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként én sem értem. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni az egész tudományt. A matekot, a fizikát tökéletesen értem, de a kémiát azt nem tudom megérteni valahogy.
2012. ápr. 1. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:
BME-VIK villamosnérnökön szinte semmi kémia nincs. Van az első félévben egy Anyagtudomány nevű tárgy, amiben bizonyos témákat kerülgetnek (félvezetők, szupravezetés stb), de kb semmi köze a középsulis képletrajzolgatáshoz.
2012. ápr. 24. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!