Gépész- vagy Villamosmérnök?
Melyikkel lehet "több lábon megállni"? Tehát melyikkel lehet szerteágazóbb tudásra szert tenni, amelyet több pozícióban is lehet használni?
Elhelyezkedési esélyek most ill. 5 év múlva?
És ha még azt is leírnátok, hogy mely iskolákat preferálják a munkaadók mindkét szakmát tekintve, az jó lenne. BME-t ne írjátok, tudom hogy az az első, azon kívül is biztosan vannak elismert iskolák mindkét szakmát illetően.
Amelyik jobban érdekel :)
Szerintem mindkettővel jól el lehet helyezkedni, de talán a villannyal jobban az informatika miatt.
Ha Pest, akkor dicsérik villanyból a volt Kandót és Bánkit, ami most talán BFM néven fut. Vidéken meg Miskolc és Győr, ahol elég komoly képzés van mérnöki tudományokból.
13:56-os vagyok.
Tényleg azt válaszd inkább, amelyik jobban érdekel!
De tanulj hozzá számítógépezni: programozni, tervezőprogramokkal ismerkedni, és persze az angolt beszélni, angol műszaki szövegeket érteni.
Ez nem tanács, hanem inkább mai követelmény :-)
mert vagy üzemmérnökök (azaz üzemekben végzik a karbantartási munkákat néhány villanyszerelővel) vagy terveznek - abban nincs sok pénz ezen a területen. Tervezésben a gépészek és építészek többet keresnek. Kivitelezésben több a pénz, (főleg feketén) de ahhoz olyan idegrendszer is kell. Ott lehet nagyon jól keresni (viszont sanszos, hogy negyven éves korra a család és egészség és baráti kapcsolatok rámennek)
Azt nem tudom a kereskedők mennyit keresnek, viszont nyugis, de unalmas munkának tűnik így kívülről.
Jó hír, hogy külföldön ezt a szakmát is szépen megfizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!